Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Dembo utsatt för ny bananattack: "Det är inte roligt"

Bananerna haglade över Pa Dembo Touray.
Foto: PETTER NILSSON NILS

Här gör Hammarby-supportrarna bort sig - igen. 

Derbyt hann inte ens börja innan det regnade bananer över Djurgårdens Pa Dambo Touray. 

- Det är klart att det är inte roligt, säger den Gambia-födde målvakten till SPORT-Expressen.

Hans önskan efter förra mötet med Hammarby var: hoppas att det inte händer igen. Men gårdagens "supportrar" på Råsundas Norra Stå tyckte uppenbarligen att taktiken för att få Djurgårdens mörkhyade målvakt ur balans, var värd att köra igen - de attackera honom med bananer.  - Det är inte kul att de håller på så hela tiden, de gör det alltid, men de säger att det är tradition, säger Pa Dembo Touray.  - Det var en banan som träffade mig i magen. Det märks att han är besviken över Hammarbyfansens uppträdande, samtidigt som han har bestämt sig för att inte låta sig slås ned.  - Jag gör ingen stor grej av det. Det bästa är nog att igonera dem, då kanske de känner sig dumma.  Är det ett sportsligt beteende tycker du? - Definitivt inte. Men som fotbollspelare är det mycket man måste acceptera, för vissa supportar gör dumma saker, de kastar saker och ger dig fingret, säger Touray. 

"Det är tradition"

 Hammarbys ordförande, Henrik Appelqvist visste i går inte hur han skulle tackla banan-attacken.  - Vi vet inte hur vi ska komma tillrätta med det. Dembo vet att det inte är riktat mot honom som person - det är en tradition.  - Det tar ju tid också att plocka upp alla jävla bananer, säger han och får medhåll av Björn Runström.  - Visst, det är en tradition, men det kanske inte är så kul för Dembo. - Fast det kanske inte är värre att kasta bananer än mynt, säger Runström och syftar på den del av Dif-klacken som bombarderade Petter Furuseth Olsen med mynt i andra halvleken. Pa Dembo Touray tystade bajenfansen genom en superräddning på tilläggstid, när Paulinho fick på en kanonträff.  - Jag trodde inte att han skulle ta bollen. Den bara kom framför mig och jag fick upp mina händer. Det var en underbar räddning.