Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Degerfors säljer spelare till norska storklubben

Foto: FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN

Degerfors är nära att sälja Axel Lindahl till norska mästarna Bodö/Glimt. 

Enligt SportExpressens uppgifter väntas mittfältaren flyga till Norge inom kort för att genomgå läkarundersökningen och skriva på kontraktet. 

Degerfors är nykomlingar i allsvenskan 2021 efter att ha kommit tvåa i superettan förra året, efter Halmstad BK som vann serien. Klubben har hittills värvat Sargon Abraham från IFK Göteborg, Niklas Maripuu från Akropolis, Adhavan Rajamohan från samma klubb och Anton Krajl från Sandefjord. Samtidigt har Degerfors blivit av med Jacob Ortmark som gått till Sirius. 

Nyckelspelar förra året 

Emil Portén och Linus Olsson har också lämnat klubben då deras kontrakt gått ut, men där duon fortfarande inte gjort klart med någon ny klubb. 

Nu är klubben också på väg att sälja Axel Lindahl, 25, till norska Bodö/Glimt. Lindahl hade en succésäsong under 2020 då han stod för ett mål och tio framspelningar. Han var en nyckelspelare till vänster på mittfältet och var en starkt bidragande orsak till att Degerfors kunde greja uppflytning till allsvenskan. 

Väntas flyga till Norge snart

Han har kontrakt 2021 ut men nu köps han alltså loss av Bodö/Glimt, som vann Eliteserien förra året och ska därmed kvala till Champions Leagues gruppspel. Går allt som det ska väntas Lindahl flyga till Norge i dagarna för att genomgå den obligatoriska läkarundersökningen och sedan skriva på kontraktet med de norska mästarna. Norska medier däribland Nettavisen och AN har rapporterat om att en övergång ska vara nära. 

SportExpressen har förgäves sökt Degerfors sportchef Patrik Werner, Bodö/Glimts team manager Håvard Sakariassen och klubbens klubbdirektör Åsmund Björkan för en kommentar.