Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Förlorade igen – närmar sig kval

Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JEANETTE DAHLSTRÖM / BILDBYRÅN

Fritt fall för Degerfors. 

Sirius vann med 2-1 på Stora Valla.

Nu väntar en rysarhöst för Degerfors för att hålla sig kvar i allsvenskan. 

Sirius har varit på uppgång de senaste veckorna. Först blev kryss mot Örebro och sedan har Uppsalaklubben vunnit mot båda Djurgården och Östersund med 1-0. Resultaten betydde att det var ett bekvämt Sirius som under lördagen gästade Degerfors på Stora Valla. Hemmalaget kom till mötet med tre raka förluster och nio insläppta mål. 

Sirius tog en tidig ledning redan efter 17 minuter. Efter en frispark en bit utanför straffområdet hamnade bollen hos Nahom Netabay som enkelt kunde rulla in 1-0 i öppet mål. Degerfors försökte få till en kvittering men Sirius höll undan och första halvleken slutade 0-1. 

Sirius stormar mot ett nytt kontrakt

I den andra halvleken utökade bortalaget ledningen. Den här gången var det Christian Kouakou som satte 2-0. Anfallaren fick bollen strax utanför straffområdet och drog till direkt. 

Degerfors forcerade för ett reduceringsmål och i den 92:a matchminuten satte Johan Bertilsson 2-1, men närmare än så kom inte hemmalaget och matchen slutade med en bortaseger med 1-2. Resultatet innebar att Degerfors närmar sig alltmer en kval- och nedflyttningsplats. De har två poäng ner till Mjällby och fem ner till Örebro. Båda lagen har en match mindre spelad. För Sirius innebar det att laget, med stor sannolikhet, har säkrat ett nytt allsvenskt kontrakt.