Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De vann supporter- kampen på läktaren

Hammarbys tifo Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
AIK:s tifo Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Så bra var supportrarna på läktaren under det stekheta derbyt mellan Hammarby och AIK. 

TIFO 

Hammarby  

Hammarbys supportrar har, precis som AIK:s radat upp fina tifon genom åren. Bajens mot AIK var ett av de vackrare. Det vecklades ut ett stort grönvitt tygstycke över hela klacken där grönt och vitt var temat. Där fanns en bild på en supporter med en halsdum och på tifot fanns även den välkända ”This is Söderstadion”-skylten och mycket annat. 

Betyg:

AIK 

AIK körde först ett kreativt flaggtifo i inledningen med en svart banderoll i mitten av klacken med ”Värt vi än går skrivet i gul text. Den ändrades sedan till Stockholm är vårt” följt av ett kaostifo. Ett vackert tifo men inte ett av de snyggaste som AIK-klacken gjort. 

Betyg: 4 

 

RAMSOR 

Hammarby  

Som vanligt en stor variation av ramsor från bägge klackarna. Hammarby var mest och flest supportar och körde på med ”Åh Hammarby och Sköna Bajen” i inledningen och skapade en bra grönvit inramning på Tele2 

Betyg:

AIK 

”Åh jag minns den dagen” var ramsan som hördes mest och högst från AIK-klacken under hela matchen. Framför allt 10-15 minuter innan avspark imponerade AIK-klacken med den ramsan. 

Betyg: 4 

 

VOLYM 

Hammarby 

Exploderade i ”Åh Hammarby” och ”Bajen, Bajen” direkt efter 2-0-målet och det var innan avspark under precis efter målen som Bajen gjorde som det blev mest decibel på Tele2 från den grönvita klacken. 

Betyg:

AIK 

Överröstade Hammarby-klacken inför matchen och det var då det var som mest drag och då AIK-klacken hördes som mest. Annars tog stämningen från bägge lagen av lite i andra halvlek, strax innan Hammarbys andra mål. 

AIK-klacken höll dock uppe volymen bra under hela matchen trots att de var bära många färre. 

Betyg:

 

UTHÅLLIGHET 

Hammarby 

Var i gång långt, långt före avspark och hade som vanligt ett imponerande tempo och en imponerande uthållighet. Det gjorde sitt till att laget kunde vinna och det exploderade i ett jubel när det stod klart att Hammarby tog en för supportrarna efterlängtad seger mot AIK. 

Betyg: 4

AIK 

Det var många svartgula supportrar inne på Tele2 tidigt och de hördes mer än en halvtimme innan avspark. Hoppade, sjöng och levde om under hela matchen, även om det kom en hyfsad dipp vid Hammarbys 2-0-mål. Fick liv igen efter kvitteringen. 

Betyg: 4

 

Sammanlagda betyg: 

Hammarby: 17 

AIK: 16