Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De vann läktarmatchen – betyg på supportrarna

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: (C) PELLE T NILSSON / (C) PELLE T NILSSON/STELLA PICTURES

Här är betygen på derbyklackarna efter matchen mellan Djurgården och AIK. 

TIFO 

AIK 

"Gamla känslan nya segrar" löd den svarta texten på AIK:s tifo inför matchen. Med en bild på tre gamla AIK-spelare (Jim Nildén, Owe Ohlsson, Roland Lundblad) och sedan omgärdades bilden av gula, svarta och vita färgbanderoller. I halvlek hade också AIK:s supportrar ett tifo som syftade till att bevara Ståplats-läktaren. "Större än kärleken till friheten är hatet mot de som tar den ifrån oss" löd den gula texten på en svart banderoll. Extra plus till AIK för tifot i halvtid 

BETYG:

Djurgården

Lite av ett kaostifo som var väldigt vackert. Blått och vitt konfetti och blåa flaggor över hela Sofialäktaren, med texten "Djurgårdens idrottsförening"" skrivet i vitt över nästan hela kortsidan. Serpentinerna bidrog också till att tifot slog AIK:s med minsta möjliga marginal. 

BETYG:

 

RAMSOR 

AIK 

"Å vi är Gnaget"  och " Heja, heja AIK" sjöngs högt inför avspark då AIK-klacken höll i gång väldigt bra. AIK:s supportrar fortsatte att hålla i gång bra i första halvleken och det var en fin variation på ramsorna. AIK Stockholm-ramsan stod sig väldigt bra i den andra halvlekens inledningen.  

BETYG: 3

DJURGÅRDEN 

"Vi är inte AIK"-ramsan hördes länge och väl i den andra halvleken och hela Tele2 arena sjöng med. Så även när Djurgårdsklacken stämde upp i "Den som inte hoppar." Då hoppade i princip hela den blårödgula-delen av Tele2. "Full fart framåt, håll tätt bakåt" dök upp från Djurgårdsklacken med en kvart kvar och då blev det bra fart. 

BETYG:

 

VOLYM 

AIK 

"In med bollen" vid hörnorna fick AIK-klacken att gå samman, då AIK-klacken var bakom Djurgårdsmålet i andra halvlek. Då blev det bra tryck hos de svartgula. Annars var det även bra volym även inför matchen där AIK-klacken nästan hördes mest och bäst till en början. 

BETYG: 4

DJURGÅRDEN 

Det var överlag rätt dåligt tryck från båda klackarna jämfört med tidigare derbyn. Djurgårdens supportrar gjorde vad de kunde för att skapa bra tryck men det kändes som det var tystare än vanligt från Sofialäktaren. Dock bra tryck i inledningen, men 20 minuter in på den andra halvleken var det märkligt tyst från ena kortsidan. Vaknade till lite på slutet. 

BETYG: 3

 

UTHÅLLIGHET

AIK 

"Vi är AIK" hördes högt och tydligt och med den ramsan dominerade de till antalet färre AIK-supportrarna läktarna i den 80:e minuten. Då hördes bortaklacken bra mycket mer än hemmasupportrarna. Det kändes som om AIK-supportrarna hade aningen bättre uthållighet den här eftermiddagen. 

BETYG:

DJURGÅRDEN 

När Djurgårdsklacken satte i gång med "Full fart framåt" blev det lite mer fart och hemmasupportrarna vaknade till liv. Men det kändes som om hemmalagets fans var lite för tysta lite för ofta. I slutet hördes bortaklacken mer än hemmasupportrarna och AIK-klackens uthållighet och volym var bättre i derbyt. 

BETYG: 3

 

SAMMANLAGT 

AIK: 14

DJURGÅRDEN: 13

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!