Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

De vann läktarkampen vid Stockholmsderbyt

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

De vann läktarkampen i derbyt mellan Djurgården och Hammarby. 

TIFO 

DJURGÅRDEN 

Ett kaos-tifo i klubbens färger. Till en början såg det inte mycket ut för världen, men med konfettin och bengalerna blev det bra effekt på tifot. Det stod också 

”Det här är alla dårars dag, vi skiter i alla ordning och lag” uppdelat på övre och undre etage i Djurgårdsklacken. 

Mycket fint tifo. 

Betyg:

HAMMARBY 

”Rakt in i striden” stod skrivet på en stor grön OH-flagga, vilket var stilrent och klassiskt. Det efterföljande kaostifot i grönt och vitt och med flaggor gav stror effekt. Ett mycket vackert och stilrent tifo. 

Betyg:

RAMSOR 

DJURGÅRDEN 

Höll i gång mycket långt innan avspark och var dominant på läktaren. Framför allt till antalet men också gällande variation på ramsor och decibel. 

När matchen drog i gång hade man kört ”Djurgården är inte och leka med” och ”Söderstadion finns inte längre” Då blev det bra gung på den blårandiga delen av Tele2. 

Fortsatte sedan matchen igenom med bland annat ”Vi är Djurgår'n”, ”Stå upp om ni älskar DIF och Forza Djurgården. 

Betyg:

RAMSOR 

Hammarby 

Även Hammarby hade bra variation reda innan matchen började och körde på hårt med ” Det är vi som är Hammarby”  och ”Rakt in i striden” med syfte på Tifot. Fortsatte matchen igenom med  ”Hoppa om du älskar Hammarby” och  ”Åh Hammarby, Åh Hammarby” där det blev bra stämning. 

Betyg: 4

VOLYM 

DJURGÅRDEN 

Djurgården har bra drag och hög ljudvolym matchen igenom. Men just när Hammarby gjorde 2-0 blev det rätt tyst. Hämtade sig bra efter utvsiningen och målet från Buya, då var Djurgårdens supportrar som bäst. I den 42:a minuten blev det som högst ljudnivå när klacken körde ”Forza Djurgården” 

Betyg:

VOLYM 

HAMMARBY 

Hördes inte lika mycket som de brukar i bortaderbyna, men vid båda lagets mål blev det en hög grönvit ljudkuliss på Tele2 arena. Forza Bajen  hördes långa stunder på hela Tele2 och framför allt i slutet när Bajen slet som bäst för att hålla kvitteringen borta. 

Betyg:

UTHÅLLIGHET 

DJURGÅRDEN 

När Hammarby gjorde 2-0 blev det väldigt tyst och där och då trodde man att hemmapublikens engagemang skulle dö en smula. Men de kom igång igen och fick ny luft under vingarna och sjöng till slutsginalen. 

Betyg:

UTHÅLLIGHET 

HAMMARBY 

Körde Forza-Bajen-ramsan under den sista kvarten, allt för att hjälpa till att stötta spelarna att hålla 2-1-segern. Det kändes nervöst för hemmapubliken när de jagade kvittering och därför så överröstade Hammarbys supportrar Sofia-läktaren i slutet. 

Betyg:

TOTALT 

DJURGÅRDEN: 17 

HAMMARBY: 18