Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

De vann kampen på läktarna i cupderbyt

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är betygen på supportrarna efter Stockholmsderbyt mellan Djurgården och Hammarby i Svenska cupen. 

DJURGÅRDEN 

TIFO 

Startade med flaggor i klubbfärgerna och sedan avslutade man med ett bengaltifo. Skapade bra stämning och bengalerna störde inte spelarna, matchen försenades inte heller på grund av bränningarna. Klacken sjöng på bra samtidigt som spelarna gick in och det skapade direkt bra stämning. 

Betyg:

VOLYM 

Högst volym i inledningen då hemmaklacken skapade så bra tryck att hela Tele2 sjöng med. Överlägsna i volym, vilket så klart har att göra med att man var bra mycket mer än Hammarbys supportrar. Men det kändes som Djurgårdens supportrar var med högljudda än vanligt. Nådde som högst volym och jubel när Witry satte avgörande straffen. 

Betyg:

RAMSOR 

Det blev som sagt direkt bra drag när man sjöng med i intro-hymnen och det fortsatte med Djurgården Allez, Leksand och Bajen-ramsan hördes länge i början av andra halvlek och är som vanligt en finurlig passning till Bajen. Men vad det gäller ramsorna var det inget som stack ut speciellt mycket under det här derbyt. 

Betyg: 3 

UTHÅLLIGHET 

Alltid oavsett-ramsan kördes i gång i den 53:e minuten och då gungande Sofia-läktaren som bäst. Det höll också i sig rätt länge och just där och då var det nog den bästa stämningen i klacken förutom vid introt och när Aslak Witry satte den avgörande straffen. Då exploderade Sofia-läktaren. 

Betyg: 3

SAMMANLAGT BETYG: 14

 

HAMMARBY

TIFO 

Ett stilrent tifo. Inga extravaganser här inte, men det var ändå ett rätt fint derby. Två bengaler i klacken samtidigt som grönvit mosaik som formade ett H i mitten. Inte ett av Bajen-klackens vackraste tifon, men långt från det sämsta. Ett bra tifo helt enkelt. 

Betyg:

VOLYM 

Hördes mycket under större delen av matchen och för att vara i underläge hördes Bajen-klacken väldigt mycket. Rätt vanligt när det gäller de grönvita som har oerhört lojala och högtsjungande fans, trots att man i den första halvleken inte hade så mycket att glädjas år. 

Betyg:

RAMSOR 

Inte heller så mycket nytt hos Hammarby-klacken gällande ramsorna, men de som de har håller redan på ett bra sätt. Det blev rätt bra tryck i Hammarby-klacken när de körde igång ”Åh, heja Bajen” i början av den andra halvleken. Annars var det bra gung i klacken under i stort sett hela matchen. 

Betyg:

UTHÅLLIGHET 

Uthålligast var Hammarbys-supportrar i den 52:a minuten. Då hade man sjungit ”Heja, heja, heja Hammarby” under en lång tid och man verkade aldrig vilja sluta. Det var också en period där Bajen hade ett vist tryck mot DIF-målet, dock utan att skapa speciellt många heta målchanser. 

Betyg: 3

SAMMANLAGT BETYG: 13