Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De supportrarna var bäst i derbyt

Djurgårdens tifo.Foto: KENTA JÖNSSON/BILDBYRÅN
Hammarbys tifo.Foto: SIMON HASTEGÅRD/BILDBYRÅN

Så bra var fansen i derbyt mellan Hammarby och Djurgården. 

HAMMARBY 

TIFO 

Här kändes det som Bajens supportrar verkligen hade lagt ner resurser och tifot var extremt ambitiöst. En trestegsraket där ”Vi är Hammarby från Stockholm” stod högst upp vid kortsidan och ”Vi älskar våran stad” längst ner. Samtidigt var Stockholms stads stadssköld i gult i mitten av tifot. Det följdes av ett rött och vitt flagg-tifo och sedan ett tredje med bokstäverna HIF i grönt i mitten. 

Betyg: 5  

RAMSOR 

 ”Grönvita Hammarby”-ramsan hördes länge, länge efter 1-0-målet och då gungade det på bra från den grönvita delen av Tele2:s läktare. Kortsidan fick även med sig långsidan som hoppade och viftade med halsdukarna efter 2-0-målet. ”Söderstadion är ni klara”, hördes högt och länge under avbrottet där Bajen tvingades byta målvakt.

Betyg: 4

VOLYM 

Hördes mest och det var inte så konstigt eftersom. Det var Bajens hemmaderby. ”Störst och bäst” hördes i den 84:e minuten och då var det riktigt bra tryck på Tele2. Samtidigt stack ”Gröna, vita, Hammarby” och ”Heja Hammarby” i mitten av den andra halvleken ut. 

Betyg: 4 

UTHÅLLIGHET 

”Hammarby, Hammarby, Hammarby” hördes från andra halvlek och fem-sex minuter framåt. Och hemmasupportrarna fick luft under vingarna efter 2-1-målet. ”Söderort kommer alltid vara vårt ” hördes länge och väl från den 70:e minuten och framåt och det kändes som det var ovanligt uthålliga Bajen-supportrar den här eftermiddagen. 

Betyg: 4  

Hela 27554 åskådare såg derbyt mellan Hammarby och Djurgården.Foto: KENTA JÖNSSON/BILDBYRÅN

DJURGÅRDEN 

TIFO 

Har en förmåga att köra med stilrena och rätt enkla men effektfulla tifon. Så även den här gången. ”Full fart framåt” stod med stora vita bokstäver i mitten av kortsidan omgiven av blått, rött och gult. Del två av tifot var ett så kallat ”kaos-tifo” där bengaler, rök och konfetti blandades i en mix. 

Betyg: 4 

RAMSOR 

”Djurgårdens IF är allt jag har” hördes mest och Djurgårdsklacken hade en rätt bra variation på ramsorna även det här derbyt. Heja, heja Djurgården” hördes nästan mest av alla ramsor och även när klacken gjorde en sista ansträngning i den 91:a minuten när man försökte mana på laget till en kvittering. 

Betyg: 4 

VOLYM 

Det var väl under ramsa ”Heja, heja Djurgården” i den 25:e minuten som det blev högst volym och bäst tryck på Djurgårdsklacken. Även kort före matchstart skapades ett bra tryck av bortaklacken, som lät mycket och högt trots att det var bra underlägsna till antalet.  Visselorkanen när Curic skulle bytas ut, och DIF-supportrarna tyckte det tog ti, var också extremt hög. 

Betyg: 4 

UTHÅLLIGHET 

Sänktes lite av målet där Hammarby tar ledningen med 2-1. Det kändes annars som klacken byggt upp något riktigt bra efter 1-1-kvitteringen. Klacken gjorde en sista ansträngning med ”Sjung för gamla Djurgården” och visserligen blev det ingen kvittering, men klacken visade prov på fin uthållighet. 

Betyg: 4 

Sammanlagt 

Hammarby: 17

Djurgården: 16