Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De hade bäst tryck på läktaren i derbyt

Foto: SAMI GRAHN / PIC-AGENCY / 15104 PIC-AGENCY SWEDEN AB
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Drygt 24 000 åskådare skapade periodvis grym stämning på Tele 2 arena. 

Här är betygen på supportrarna efter derbyt mellan Djurgården-Hammarby. 

DJURGÅRDEN 

 

TIFO 

Stilrent tifo från Djurgården som täckte mer än bara Sofialäktaren. En stor banderoll med orden "Beväpna dig med allting som du längtar och drömmer om" vecklades ut längs hela kort sidan och en bit in på långsidan. Det avslutades med att rök i Djurgårdens färger täckte hela Sofialäktaren. Ett klass-tifo. 

BETYG: 5

 

VOLYM 

Djurgårdsklacken hördes mest. Höll i gång långt innan matchen började och det var nästan som ett högljutt väckelsemöte i inledningen där "Forza Djurgården" ekade högt i första halvlek. Volymen och stämningen dog av lite efter 17 minuter men kom i gång rätt snabbt.  Framför allt i den 52:a minuten när "För alltid, oavsett" gick på högvarv. I samma veva kvitterade Djurgården till 1-1. 

BETYG: 5

 

RAMSOR

Det var rejäl variation på Djurgårdens ramsor allt från "Forza Djurgården", "Söderstadion finns inte längre" "För evigt Djurgården i början av första halvlek. Till "Full fart framåt" och "Den som inte hoppar han är gnagarsvin" i den andra halvleken - där DIF-klacken fick en nytändning efter Hammarbys ledningsmål. 

BETYG: 5

 

UTHÅLLIGHET 

Använde sig av ramsan "Forza Djurgården" för att hålla ut länge och väl. Det var den ramsan som hördes mest och det gungade på bra på Sofialäktaren när supportrarna körde den gång på gång. Orkade vara mer uthålliga i takt med att man tog över matchen på planen. 

BETYG: 4

 

TOTALT BETYG: 19

 

HAMMARBY 

 

TIFON 

Ett mycket vackert kaostifo med bengaler och konfetti. Extra plus till banderollen i grönt och vitt med texten "Herrarna i huset" som klädde hela den bortre kortsidan samt en rad andra mindre banderoller. Kaostifon är alltid bra och Hammarby lyckades även den här gången. 

BETYG:

 

VOLYM 

Var i underläge till antalet men hördes bra ändå. Kanske inte lika mycket som i tidigare bortaderby men i den 28:e minuten kom supportrarna i gång rejält med "Tillsammans är vi Hammarby." När Hammarby gjorde 1-0 blev det rejäl fart och det var också då som Hammarbys supportrar hördes som mest. 

BETYG: 4

 

RAMSOR

Hade precis som Djurgårdsklacken en stor variation och varierade rätt mycket under hela matchen. "Heja, heja Hammarby" , "Hemlösa Djurgården " och "Söderort kommer alltid vara vårt" ekade långt in på den andra halvleken. 

BETYG: 4  

 

UTHÅLLIGHET 

Fick självklart ett uppsving efter att Björn Paulsen satt 1-0. Och "Hjältarna från Söder" ekande högt in på den andra halvleken och med hjälp av den och "Söderort kommer alltid vara kvar"-ramsan var de grönvita som vanligt i framkant när det gäller uthållighet. Hyllade även spelarna efter slutsignalen. 

BETYG: 5

 

TOTALT BETYG: 18