Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

De får chansen för Hammarby i kväll

Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

VALE DO LOBO. Här är Hammarbys tänkta startelva mot Slavia Prag.

Tim Söderström får spela vänsterback. I anfallet får Aron Johannsson chansen bredvid Alexander Kacaniklic och Muamer Tankovic.

– Det är startelvan om det inte händer något inför match, säger Stefan Billborn.

I kväll spelar Hammarby sin första träningsmatch i Vale do Lobo, Portugal. På lördagsmorgonen höll laget i ett lättare träningspass på The Campus.

Där repeterade laget bland annat på fasta situationer där spelarna var indelade i två lag - ett lag med västar och ett utan. Laget utan västar var:

Här är Bajens startelva

(4-3-3) Davor Blazevic (mv); Simon Sandberg, Richard Magyar, Mads Fenger, Tim Söderström; Junior, Darijan Bojanic, Jeppe Andersen; Alexander Kacaniklic, Aron Johannsson, Alexander Kacaniklic.

Det är också den tänkta startelvan mot Slavia Prag i kväll.

– Ja, det är den tänkta startelvan om det inte händer något nu, säger Stefan Billborn.

Tim Söderström som vänsterback?

– Ja, jag tror det fungerar bra för honom där. Innermittfältare brukar vara ganska bra som ytterbackar, det som kan vara problemet ibland är att vissa är tröga, men det är inte Tim. Han är bra rättvänd och har ett bra driv. Tim skulle kunna vara en bra resurs på den positionen, han är trygg med bollen rättvänd och en bra touch. Det är mer att han ska få känna på det, han spelade en del högerback i allsvenskan med BP.

Hammarby med 4-3-3

Vilken formation blir det?

– Vi får se, vi ska prata om det. Vi har tre centrala mittfältare i dag och Mujo, Aron och Kacaniklic framför. Risken är att det blir 4-3-3. Slavia Prag har ett speciellt spelsätt också, de blandar positionsförsvar med markeringsinslag. Sen pressar de högt. Det kan bli en rörig match.

Många spelare som är trötta, kommer ni byta mycket i kväll?

– Det är inte målet, jag hoppas att vi inte ska byta mycket. Vi vill spela, på papperet, ett starkt lag i kväll. Det är respekt mot Slavia att spela ett bra lag, troligtvis kommer dem med ett jättebra lag. De är fruktansvärt bra och bättre än något lag vi mött förut.