Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Därför slutar Kim: 'Åkte på semester'

Foto: Expressen TV.
Bosse Andersson och Kim Källström tackade varandra i ett känslofyllt avsked.Foto: Expressen TV.
Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN
Foto: NOELLA JOHANSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN

Kim Källström bryter med Djurgården och lägger av med fotbollen.

Legendaren berättade om sitt beslut på en känslosam presskonferens. 

Det blev två SM-guld med Djurgården, ligatitlar med Lyon och ett stort antal landskamper. Men nu kan vi summera fotbollsspelaren Kim Källström.

I dag blev beslutet officiellt: Källström lägger skorna på hyllan. 

– Jag är otroligt stolt och glad. Jag har upplevt enormt mycket. Jag sitter här som en väldigt tacksam man. Jag känner att jag är färdig. Jag känner att jag har uträttat det jag kan som fotbollsspelare, säger Källström. 

– Jag känner att jag börja sakna kraften och energin som krävs. Så med respekt för Djurgården och för supportrarna som reser land och rike runt så kliver jag av. 

"Åkte på semester"

– Beslutet har växt fram under hösten. Jag har funderat noga. Jag känner en glädje över att beslutet är taget. Jag kan se fram emot resten av livet. 

Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN

Djurgårdens sportchef Bosse Andersson: 

– Efter sista matchen mot Kalmar FF, där Kim var en bidragande orsak till att vi kom till Europa, så inleddes en dialog. Jag lät Kim åka på semester med Jonas Olsson och barnen. När han sedan kom tillbaka så var det känslomässigt. Han kom och meddelade på det ärliga sättet att jag lägger ner min karriär. Jag har stor respekt för det. Det finns inga hard feelings. 

– Jonas ställde en del jobbiga frågor. Han ville få mig att fortsätta. Andreas Isaksson försökte också övertala mig. 

 

LÄS MER: Riskerar miljonsmäll efter nya beskedet

 

Så ser framtiden ut

Källström berättade att hans framtid är ett oskrivet blad – även för han själv. 

– Det som är härligt med det här är att jag tar beslutet för att jag är klar med det här. Jag har mitt avtal med Discovery, som är känt, det är något jag tänker fortsätta med. Jag tycker det ska bli skönt att få en ledig helg och spendera tid med familjen, och slippa behöva gå upp och åka till träningen hela tiden, säger Källström. 

– Jag vill tacka alla i Djurgården för ett fantastiskt mottagande. Det har varit en glädje att spela varenda match. Mottagningen på Arlanda var något vi inte sett i svensk fotboll tidigare.

Foto: ALEXANDER LARSSON VIERTH / TT NYHETSBYRÅN

Du har haft en stor klubblagskarriär och landslagslagskarriär. Plocka ut någon höjdpunkt?

– På flygplatsen, när jag kom tillbaka till Djurgården. Det var fantastiskt. Första landskampen i Ryssland, av alla ställen. Det kändes så stort. Jag insåg att det var stort att spela för landslaget. Det är en stolthet att ha spelat så många matcher och mästerskap för Sverige.

Källström fortsätter:

– Jag vill även tacka min familj som har stöttat mg under alla dessa år. Nu börjar en ny tid för dem också. Det känns inspirerande.