Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Därför petades han: ”Hade varit orättvist”

Foto: URS LINDT / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Milos Milojevic valde att peta Akinkunmi Amoo i derbyt.

Rätt beslut? I efterhand är Hammarbytränaren tveksam.

– Hade vi vunnit med 4-1 hade det varit rätt, säger han.

Hammarby åkte på en tung förlust i Stockholmsderbyt mot Djurgården när förlustsiffrorna skrevs till hela 1-4 trots ett tidigt ledningsmål av Gustav Ludwigson. Inför matchen hade Hammarby tagit ut en matchtrupp på totalt 19 spelare men ett namn ströks innan avspark.

Tränaren Milos Milojevic valde att peta Akinkunmi Amoo och det var därmed första gången i år som Amoo tvingades stå utanför en matchtrupp i allsvenskan. Anledningen till att Milojevic valde att ställa Amoo utanför truppen var regeln om att varje lags matchtrupp bara får innehålla nio utländska spelare.

Därför petades Amoo

I Astrit Selmanis frånvaro valde Milojevic i stället att ta ut Paulinho för att täcka upp i anfallet. 

– Jag kan bara ha nio utländska spelare och Aziz (Outtara Mohammed) hade gjort en bra match mot Malmö FF. Det hade varit orättvist att inte ta med honom i truppen. Och vi hade inte Astrit Selmani, då behövde vi en striker som Paulinho. Så det var bara taktiskt.

Men i efterhand ställer sig tränaren tveksam till sitt val.

– Ser man till hur det blev i dag blev det fel, men hade vi vunnit med 4-1 hade det varit rätt. Det är enkelt, säger Milos Milojevic efter matchen.

Hammarby ligger i och med förlusten mot Djurgården i skrivande stund på en sjätteplats i allsvenskan på 27 poäng. Laget har sex poäng upp till Malmö FF på tredjeplatsen.