Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Danielson säljs för ny rekordsumma

Expressens Noa Bachner kommenterar Kina-affären och vad den gör för Marcus Danielsons EM-chanser.
Marcus DanielsonFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Djurgårdens sportchef Bosse AnderssonFoto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN

Här är anledningen till att Djurgården säljer sin lagkapten Marcus Danielson till kinesiska Dalian.

Enligt SportExpressens uppgifter landar den totala övergångssumman på en bit över 50 miljoner kronor – och blir därmed med råge Djurgårdens största spelaraffär genom tiderna.

Det var under dagen som SportExpressen kunde berätta att Djurgården var på väg att sälja sin lagkapten Marcus Danielson till kinesiska Dalian FC. Förhandlingar har pågått ett tag och under torsdagseftermiddagen genomgick mittbacken läkarundersökningen i Barcelona, Spanien och ska under kvällen ansluta med flyg till Dalian som befinner sig på annan ort. 

Danielson skrev i somras på ett nytt kontrakt med Djurgården och det såg då ut som han skulle stanna i klubben. Sportchefen Bosse Andersson var också tydlig med att klubben inte skulle komma att sälja någon spelare i det här fönstret eller i sommarfönstret.

Men ett monsterbud från Dalian ändrade på det.

Djurgården säljer Danielson för rekordsumma

Enligt SportExpressens uppgifter landar övergångssumman för 30-årige Danielson på totalt över 50 miljoner kronor. Det blir alltså den största övergångssumman i klubbens historia och de överstiger övergångssummorna för Michael Olunga, Felix Beijmo och även den totala summan som Tino Kadewere inbringat, det bekräftar flera källor för SportExpressen.

Danielson själv går inte heller lottlös.

Han får en chans att bli ekonomiskt oberoende då kontraktet över tre år i Kina med bonusar och diverse andra klausuler, kan bli värt omkring totalt 70 miljoner kronor över tre år.

Om Danielson klarar läkarundersökningen i Barcelona, väntas affären presenteras inom de närmaste dagarna. 

Djurgården tappar sin guldkapten

Marcus Danielson var lagkapten i Djurgården den senaste säsongen. Här hissar han SM-bucklan efter guldet i november.