Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Daniel Sundgren klar för AIK: "Oerhört glad"

Daniel Sundgren Foto: Lennart Månsson
Gary Sundgren Foto: Tommy Pedersen

AIK värvar ytterbacken Daniel Sundgren från Degerfors.

Försvararen är son till förre landslagsspelaren och AIK-legendaren Gary Sundgren.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att komma tillbaka till AIK, säger Sundgren till AIK:s hemsida.

För AIK:are klingar efternamnet Sundgren väldigt bekant. Gary Sundgren är en legendar i klubben och sköt SM-guldet till AIK 1992.

Nu är han son, Daniel Sundgren, klar för spel i klubben.

– Jag är oerhört glad och tacksam över att få möjligheten att komma tillbaka till AIK då jag vet hur proffsig klubben är och hur den fungerar, säger Sundgren till AIK:s hemsida.

– Jag känner att jag har gått den rätta vägen, inte nödvändigtvis den lätta vägen för att komma tillbaka till klubben. En dröm är nu uppfylld och jag ska kämpa för att uppfylla fler drömmar som att starta matcherna inför AIK-publiken på friends arena och jag tror att jag kommer att höja mig många procent bara genom att dra på mig AIK-tröjan, säger Daniel Sundgren.

Spelat i Degerfors

Daniel Sundgren kommer närmast från spel i superettan med Degerfors. Ytterbacken har tidigare representerat AIK som junior och har skrivit på ett kontrakt som gäller till 2019.

– Daniel har via tre seniorsteg efter att han lämnade AIK nu tagit vägen tillbaka till AIK. Vi har värvat en spelskicklig ytterback som har ungdomsfostrats i klubben och som utan anpassningstid kan gå in och höja konkurrensen i truppen i ytterbacksposition samtidigt som han har god insikt i klubbens kultur och krav och därför även från dag ett kan bidra utanför planen i lagbygget, säger AIK:s sportchef Björn Wesström till AIK:s hemsida.

Sundgren spelade 28 matcher med Degerfors under säsongen, samtliga från start och utan att bli utbytt.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!