Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅNFoto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
 Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅNFoto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN
 Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Dalkurd värvar – från allsvensk konkurrent

Publicerad

Här är Dalkurds senaste värvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper Dalkurd loss Ferhad Ayaz från Örebro SK. 

Övergången väntas bli officiell inom kort. 

Dalkurd har varit på offensiven gällande värvningar inför debutsäsongen i allsvenskan och för en tid sedan stod det klart att Azrudin Valentic tar över som ny huvudtränare efter Andreas Brännström. Sedan dess har klubben gjort klart med en rad nya spelare.  Bland annat tog klubben nyligen in målvakten Abdülaziz Demircan från turkiska Konyaspor, som håller till i den turkiska högstaligan. 

Dalkurd köper loss Ferhad Ayaz 

Dessutom har man förlängt kontraktet med mittbacken Henrik Löfqvist, som AIK budade på i somras. Klubben har också tagit in bosniske vänsterbacken Irfan Jasarevic. 

Nu gör klubben ytterligare en värvning. Den här gången från en allsvensk konkurrent. Det handlar om anfallaren Ferhad Ayaz. 23-åringen köps loss från Örebro SK och efter en tids förhandlingar är nu övergången på plats. 

Ayaz lämnade Turkiet för Örebro 

Ferhad Ayaz gjorde nio matcher och ett mål för Örebro SK i allsvenskan föregående säsong men väljer alltså att fortsätta karriären i Dalkurd. Ayaz värvades till den turkiska högstligan och Gaziantepspor i januari 2015 från Degerfors i Superettan.  Men efter att inte ha fått lön på tre månader valde anfallaren att bryta kontraktet med den turkiska klubben och istället fortsätta karriären i allsvenskan och Örebro SK. Totalt gjorde spelader 20 matcher för Gaziantepspor. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag