Dalkurd värvar – från allsvensk konkurrent

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Foto: PELLE BÖRJESSON / IDROTTSFOTO / BILDBYRÅN
Foto: ERIK MÅRTENSSON / TT / TT NYHETSBYRÅN

Här är Dalkurds senaste värvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter köper Dalkurd loss Ferhad Ayaz från Örebro SK. 

Övergången väntas bli officiell inom kort. 

Dalkurd har varit på offensiven gällande värvningar inför debutsäsongen i allsvenskan och för en tid sedan stod det klart att Azrudin Valentic tar över som ny huvudtränare efter Andreas Brännström. Sedan dess har klubben gjort klart med en rad nya spelare.  Bland annat tog klubben nyligen in målvakten Abdülaziz Demircan från turkiska Konyaspor, som håller till i den turkiska högstaligan. 

Dalkurd köper loss Ferhad Ayaz 

Dessutom har man förlängt kontraktet med mittbacken Henrik Löfqvist, som AIK budade på i somras. Klubben har också tagit in bosniske vänsterbacken Irfan Jasarevic. 

Nu gör klubben ytterligare en värvning. Den här gången från en allsvensk konkurrent. Det handlar om anfallaren Ferhad Ayaz. 23-åringen köps loss från Örebro SK och efter en tids förhandlingar är nu övergången på plats. 

Ayaz lämnade Turkiet för Örebro 

Ferhad Ayaz gjorde nio matcher och ett mål för Örebro SK i allsvenskan föregående säsong men väljer alltså att fortsätta karriären i Dalkurd. Ayaz värvades till den turkiska högstligan och Gaziantepspor i januari 2015 från Degerfors i Superettan.  Men efter att inte ha fått lön på tre månader valde anfallaren att bryta kontraktet med den turkiska klubben och istället fortsätta karriären i allsvenskan och Örebro SK. Totalt gjorde spelader 20 matcher för Gaziantepspor.