Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då vinner vi SM-guld – det är jag säker på”

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN AXELSSON / BILDBYRÅN

Hammarbys seger över Malmö FF sätter press på Djurgården. Nu behöver Blåränderna vinna över IFK Göteborg för att fortsatt ha allt i egna händer.

– Om vi går rent så vinner vi SM-guld, det är jag säker på, säger Nicklas Bärkroth.

Den allsvenska guldstriden blir bara hetare och hetare. På söndagen vann AIK över Falkenberg och Hammarby över Malmö FF på Tele 2 arena.

Det betyder att topp fyralagen Hammarby, Malmö FF, AIK och Djurgården står på 59 poäng. Djurgården har dock chansen att göra ett litet ryck i toppen när de ställs mot IFK Göteborg i kväll på Gamla Ullevi.

– Det är en jätteviktig match, säger Nicklas Bärkroth.

Nicklas Bärkroth tror på SM-guld

Du har ett SM-guld sedan tidigare, blir det ett till i år?

– Det tror jag absolut. Vi känns jättestarkt, det är tuffa matcher kvar för alla lagen. Jag tror absolut att vi kommer gå segrande ur den striden.

Någon större press känner han inte inför avslutningen på säsongen. Bärkroth är övertygad om att Djurgården tar SM-guld om man vinner de sista tre matcherna.

– Det handlar om vad vi ska göra. Om vi går rent så vinner vi SM-guld, det är jag säker på. Vi ska lägga energi på det. Men MFF är ett bra lag, de har kvalitén för att gå rent men de möter bra motstånd också. Jag tror på oss och att vi kommer plocka tillräckligt med poäng, säger mittfältaren.

Lagerlöf: ”Alla pratar om press”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf har respekt för motståndet.

– IFK Göteborg är skickliga i sina omställningar, så det är viktigt att ha koll på det. Annars är det som vanligt, vi måste klara av att driva rytmen i matchen och sätta vårt presspel så att vi får tag på bollen och inte behöver försvara i för långa perioder. Blåvitt är så pass skickliga att om man försvarar för länge så tar det på krafterna. Det är viktigt att vi har rytm i anfallsspelet.

Hur ser du på slutspurten?

– Det är spännande och kul, bra för allsvenskan. Alla pratar om press, men det blir press när det börjar dra ihop sig och det är exakt vad man vill. Inför säsongen pratar alla om att man vill vara med när det drar ihop sig. Det är bara Malmö som pratar om att man vill avgöra serien när det är fem omgångar kvar, de flesta andra känner att man vill vara med när det drar ihop sig. Det är synd att tycka att det är jobbigt, det är snarare kul att vara med.

Nicklas Bärkroth missar mötet med IFK Göteborg på grund av en vadskada som han ådrog sig på fredagens träning.

https://twitter.com/DIF_Fotboll/status/1185967941948456960?s=20