Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då vet jag inte vad som hade hänt med honom”

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN

Alexander Axén kritiserade Simon Sandberg för att han duckade när Djurgårdens Hampus Finndell tryckte in 2-1.

– Det där vill man inte se som tränare, säger han i Discovery Plus.

Huvudpersonen köper kritiken.

– Det är dåligt gjort av mig, säger Bajen-backen.

Hammarby och Djurgården delade på poängen i derbyt som slutade 2-2. Efter matchen riktade dock Discovery-experten Alexander Axén kritik mot Bajens försvarsspel vid Hampus Finndells 2-1-mål och i synnerhet Simon Sandbergs agerande vid skottet.

– Det där vill man inte se som tränare. Upp med huvudet, det får ta vart som helst. Du får inte ducka, då vinner man inga matcher, sa Axén i sändningen.

Sandberg självkritisk

Simon Sandberg är besviken över hur målet kom till.

– Bollen kommer in, jag ser den inte riktigt först, och vi har snackat mycket om andrabollsspelet och det sätter vi inte heller. Sedan kommer skottet och jag väljer att gå ner lite i stället för att stå upp kanske. Absolut, jag ska stå upp. Men det är ett beslut att ta där och då, det går snabbt. Dåligt gjort av mig, säger Sandberg.

Köper du kritiken?

– Ja, det gör jag väl. Absolut, nu i efterhand.

– Du ska alltid stå upp på ett skott. Där och då, jag väljer att gå ner och det ska man inte göra. Vi är inte nöjda med 2-2, vi skapar tillräckligt för att vinna matchen.

Hammarbys lagkapten Abbe Khalili är framför allt besviken över hur man hanterade andrabollarna som Djurgården varit starka på hittills.

– Jag såg bara andrabollen, vi har snackat mycket om det. Det är störigt att de får göra mål, men det är samtidigt ett bra avslut, säger han och tillägger:

– Vi är besvikna att vi inte vinner, vi kunde knappat in, för vi har klara lägen. Men samtidigt kunde Djurgården vunnit och dragit ifrån med åtta poäng men nu är det fem.

”Vet inte vad som hade hänt honom”

Målskytten Hampus Finndell kommenterar Axéns ord i tv:

– Ja, om han hade gjort det (stått upp och nickat bort bollen) så vet jag inte vad som skulle hänt med honom, säger han och ler.

Djurgårdsmittfältare håller målet högt.

– Jag tajmar mitt upphopp och fick en bra träff, det känns overkligt att den gick. Det är otroligt skönt för mig. Det är mitt andra mål i allsvenskan så det är nog mitt snyggaste mål jag gjort, säger han.

Är 2-2 rättvist?

– Vi vill alltid vinna, speciellt ett derby vi leder två gånger. Vi får deppa ihop i kväll och en vinst i dag hade suttit fint.