Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då skulle han inte träffa oss”

Bosse Andersson. Foto: MAGNUS LILJEGREN / STELLA PICTURES
Astrid Ajdarevic. Foto: INTIME SPORTS / BILDBYRÅN

Djurgården har sparkat i gång säsongen 2019.

Fyra nyförvärv har redan plockats in och dessutom är både Magnus Eriksson och Astrit Ajdarevic aktuella för klubben.

För SportExpressen berättar sportchefen Bosse Andersson om truppbygget och mötet som han och Thomas Lagerlöf hade med Ajdarevic på Bromma flygplats.

– Han skulle inte träffa oss om han inte tyckte att Djurgården var intressant, säger sportchefen.

En lång ledighet är äntligen över.

Under tisdagen sparkade Djurgården i gång fotbollssäsongen 2019 ute i Vinnarhallen på Bosön under ledning av den nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Ett trettiotal supportrar hade tagit sig ut till Bosön för att bevittna träningen och på planen fanns tre av nyförvärven redan på plats: Elliot Käck, Adam Bergmark Wiberg och Per-Kristian Bråtveit, även kallad "PK".

Även sportchefen Bosse Andersson, som haft en hel del att göra under ledigheten, var närvarande. Bosse berättar att han är nöjd med truppen men medger att det finns en del kvar att göra.

– Jag tycker det känns väldigt bra. Vi har en stark trupp och många bra fotbollspelare. Vi har fått fyra nya spelare som har anslutit vilket känns väldigt spännande att de kan vara på plats så här tidigt, konstaterar sportchefen samtidigt som han följer träningen från en träbänk vid sidan av planen.

Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

”Bråtveit är en profil”

Och han är nöjd med nyförvärven så här långt. Super-Bo kallar målvakten Bråtveit för "en profil" och tror att norrmannen kan bli stor på sikt.

– Bråtveit är en profil och det är en utmaning för honom att komma hit. Han vet givetvis vem Isaksson är och att komma hit som en tänkbar ersättare, det var väl kanske en av orsakerna till att han valde Djurgården. Det är nästa steg i hans karriär. Jag är tveksam om Djurgården kommer bli hans slutstation, han ser nog Djurgården som ett steg till att komma ut i Europa, berättar Bosse.

– "PK" har gjort över etthundra matcher i Tippeligan och gjort en väldigt bra säsong i Haugesund, som kom fyra. Han höll nollan i 12-13 matcher och var en bidragande orsak till att klubben spelar i Europa nästa säsong. Jag är väldigt glad över att han valde Djurgården som sitt nästa steg.

Aslak Witry, som närmast kommer från norska Ranheim, beskriver han som väldigt intressant och att han påminner en del om Felix Beijmo, som tidigare spelat i klubben.

– Han har egenskaper som påminner om Beijmo, med sin frejdighet och löpvillighet, och han har varit en framträdande spelare i Ranheim.

Bosse släcker mobilskärmen och stoppar mobilen i fickan innan han fortsätter att berätta om Aslak Witrys bakgrund.

– Han är en väldigt utbildad fotbollsspelare och har fina egenskaper, det är en professionell, målmedveten spelare med offensiva kvalitéer och en löpvillighet som få ytterbackar har. Vi är tacksamma att han valde oss i stället för att välja Rosenborg och bo kvar i stan. Han visse att sportsligt så hade han en bra utmaning i Djurgården. Han har kanske sett den resan som Felix Beijmo gjort hos oss.

 

FÅ BÄST KOLL: Följ Djurgården Fotboll – direkt i Messenger 

 

”Betyder mycket att få in en spelare från Stockholm”

Ni presenterade Adam Bergmark Wiberg i morse. Det är en spelare som Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf följt länge. 

– Det betyder mycket att få in en spelare från Stockholm. Han visade mod genom att gå till Gävle och gjorde en extremt fin höst i ett lag som haft två tuffa säsonger. Han har viktiga egenskaper som en forward behöver genom att jobba hårt. Adam har en snabbhet och ett målsinne, i fjol gjorde han tio mål i superettan. Att komma till ett lag som Djurgården är stort, dels är det en pojkdröm för honom, men han kommer också till ett lag som har mer boll. Han är en anfallare som kommer klara sig bra i allsvenskan.

Just anfallet, känner ni att det är en lagdel som behöver förstärkas mer?

– Ja, det finns utrymme att förstärka mer. Vi är väldigt nöjda med målvaktskonstellationen och backlinjen. Om vi ska ta in spelare så handlar det om spelare med offensiva egenskaper och det klart att vi kommer jobba på det. Tränarna har väl kanske också spelat annorlunda än vad vi har gjort. 

– De kanske vill ha det på ett annorlunda sätt nu. Jag tror tränarna är nyfikna på den spelartrupp vi har och så får man värdera utifrån det. De vet att vi har väldigt många skickliga fotbollsspelare och de har erfarenhet med det komplexa att driva en fotbollsklubb. Vi måste ta så många långsiktiga och bra beslut som möjligt, det har tränarteamet med Kim (Bergstrand) och Tolle (Thomas Lagerlöf) respekt för.

Vad är det senaste kring Magnus Eriksson?

– Jag har en dialog med Magnus Eriksson och han kommer att spela i klubben en dag. När det blir får framtiden utvisa men vi har en god kunskap om situationen.

Bosse Andersson om Astrit Ajdarevic

Du träffade Astrit Ajdarevic på Bromma flygplats. Vad kan du berätta om mötet?

– Vi har träffat Astrit och det finns anledningar till det. Det är en spännande fotbollsspelare och han skulle inte träffa oss om han inte tyckte att Djurgården var intressant. Det var ett förutsättningslöst möte sedan får vi se vad det leder till.

Hur skulle han passa in i Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöfs sätt att bygga Djurgården?

– Thomas Lagerlöf var med på mötet, det klart att han redogjorde för hur han vill att Djurgården ska spela fotboll. Sedan får vi se om det är så att det händer något med Astrit.

Hur var Ajdarevics inställning till Djurgården efter mötet?

– Vi hade ett bra möte, men det var ett möte mellan oss. Ni får spekulera för det är ni duktiga på. Jag är väl insatt i vad Astrit vill göra och hans ambition.

Foto: INTIME SPORTS / INTIME SPORTS BILDBYRÅN

Det mesta tyder på att nästa stora försäljning blir Aliou Badji som är eftertraktad på marknaden av flera europeiska klubbar. Det talas om en prislapp på omkring 25-30 miljoner kronor och Bosse Andersson förklarar att man för konkreta diskussioner med flera klubbar just nu.

– Det är en ung och spännande spelare som har en ljus framtid i sig och det väcker intresse. Jag tror att han finns med på många stora klubbars listor över intressanta anfallare. Det klart att vi har konkreta diskussioner med seriösa klubbar som är intresserade av Badji. Jag skulle inte bli förvånad om han blir proffs och det finns en bra grund för seriösa klubbar som vill diskutera en övergång i det här fönstret. 

Det har rapporterats om att ni begär omkring 25-30 miljoner kronor. Känns det realistiskt att casha in så mycket?

– Ja, absolut. Visst känns det realistiskt. Varje övergång är speciell. Huvudsaken är att det finns seriösa klubbar som vill diskutera en övergång, sedan får man sätta det i en helhet. Vad som är bra för Djurgården och Badji, men vi har en bra dialog och jag känner mig trygg att vi har klubbar som har en god plan för Badji.

Vad talar för en affär i januari?

– Det kan hända saker i dag, det kan det göra. Badji fick två extra dagar av familjeskäl och han kommer i morgon. 

Bosse blir tyst för en sekund innan han fortsätter.

– Det har väl inte undgått Aliou att det varit spekulationer. Badji ska mellanlanda i Istanbul i morgon bitti, vi får väl hoppas att han inte hoppar av där.