”Då sätter jag griller i huvudet på styrelsen”

Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN

Ingen Jordan Larsson, Nabil Bahoui eller John Guidetti när AIK förlorade mot Mjällby.

Efter att laget gått mållösa ur matchen är frågan hur lagets anfallsbesättning mår.

– Skulle jag stå här och kräva spelare så kanske jag sätter lite griller i huvudet på styrelsen och fansen hoppar på det, säger Mikael Lustig.

1-1 borta mot Degerfors och nu 0-1 hemma mot Mjällby. AIK hade inte förlorat på Friends arena sedan 2020 innan Mjällby satte stopp för sviten. 

AIK:s anfallsbesättning har inte levt upp till förväntningarna efter sommaruppehållet. Och när Jordan Larsson har lämnat, Nabil Bahoui är skadad och John Guidetti inte är spelklar har frågor börjat ställas.

– Vi har många unga och det är vår strategi den här säsongen, det är en känsla att vi är lite tunna framåt, men så har det alltid varit. Vi har många med potential, men det är inte de vi ska hänga. Vi ska inte säga: ”nu ska du ut på nationalarenan och göra 1+1”. De får växa in i det här och de har gjort det fantastiskt bra, säger Mikael Lustig och fortsätter:

– Som fotbollsspelare vill du alltid ha så bra trupp som möjligt men sen vet jag inte helheten hur det ser ut ekonomiskt. Skulle jag stå här och kräva spelare så kanske jag sätter lite griller i huvudet på styrelsen och fansen hoppar på det. Jag ska inte stå här och prata, jag har inte helbilden.

”Hade jag stått på läktaren hade jag också buat”

Efter matchen buades det kraftigt från publiken – något som Lustig försvarar.

– Det tillhör när man spelar i AIK, sen är de inte vana att se oss förlora här. Vi har gjort det bra och gett dem många segrar hemma, vi är lika besvikna som de är. Hade jag stått på läktaren hade jag också buat.

Det känns som det var extra mycket i dag?

– Det är inte bara i AIK. Många ser sig som storlag i Sverige. Vi var där innan, det var kris första matcherna, Malmö hade snack med sina fans efter en torsk, Djurgården har haft sina krissamtal... Det är så det ser ut, fotboll handlar om känslor. Hade våra fans applåderat oss och gett oss tummen upp efter en torsk mot Mjällby hade jag varit ännu mer lack.

John Guidetti blir spelklar 15 juli samtidigt som Nabil Bahoui har varit skadad.

– Det är en pågående dialog med läkarna när vi får tillbaka honom. Jag mörkar inte, vi vet inte. Vi hade säkert behövt honom i en sådan här match med sin styrka i straffområdet, säger tränaren Bartosz Grzelak.

Bahoui: ”Han är absolut roligast i laget”