Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då måste vi också göra det i framtiden”

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS / BILDBYRÅN

NORRKÖPING. Hammarby tappade viktiga poäng i toppstriden i bortamötet mot Norrköping.

Målvakt Johan Wiland menar att de behöver matcher med fler hållna nollor.
– Det ser man på topplagen nu, det är många nollor och de vinner med 1-0. Det måste vi också kunna göra i framtiden för att bli det topplaget som vi vill.

Efter skadebekymmer så är Hammarbys förstemålvakt Johan Wiland tillbaka i startelvan. Han har stått för många fina räddningar sedan han gjorde comeback, men kvällens match mot Norrköping resulterade i tung förlust och två insläppta mål. 

Nu menar Wiland, som är en av lagets mest erfarna att det gäller att hålla fokus. 

– Vi är revanschsugna och hoppas att vi kan kämpa oss till några segrar här speciellt matchen mot IFK Göteborg kommer att bli en jättehård match. Det är hårda matcher och alla möter alla. Det gäller att bara ta så mycket poäng som det går nu. Men vi får börja mot IFK. 

”Har inte råd med det i längden” 

Det har blivit en hel del insläppta mål för Hammarby – som gjort ännu fler framåt. Men framöver menare Johan Wiland – trots den offensiva spelstilen man valt – att man måste hitta en jämnvikt i spelet. 

– Vårt spel bygger mycket på offensiven. Vi har offensiva spelare som är duktiga framåt. Det vi måste tänka på är att ha en balans i laget och det är väl den balansen som vi inte har hittat riktigt. 

Det har blivit många insläppta mål. 

– Ja, och det har vi inte råd med om vi ska vara uppe i toppen och slåss i längden. Då måste vi bli bättre på. Det ser man på topplagen nu, det är många nollor och de vinner med 1-0. Det måste vi också kunna göra i framtiden för att bli det topplaget som vi vill. 

Den axel som tidigare hämmande den 38-årige målvakten gör sig inte längre till känna och han är minst sagt spelsugen efter vad som varit en tuff skadeperiod för målvakten. 

– Det känns jättebra. Den krånglar inte. Det har varit väldigt mycket upp och ned. Det är skönt att spela fotboll igen för det vill jag även om jag är gammal så vill jag kräma ut det sista jag har i kroppen. Jag hoppas att jag får möjlighet att göra det några år framöver