Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

”Då har vi inget med guldstriden att göra”

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: Henrik Isaksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra lag står inom tre poäng och slåss därmed om SM-guldet.

Guldjagande Djurgården vet vad som gäller på söndagen.

– Om vi inte vinner har vi inget med guldstrid att göra, säger Elliot Käck.

Det är fortsatt jämnt i kampen om SM-guldet. Malmö FF har fortfarande allt i egna händer med två omgångar kvar och strax bakom finns Djurgården som är en poäng ifrån.

Dessutom finns både AIK och Elfsborg med i allra högsta grad. Djurgården fick oavgjort mot IFK Norrköping i måndags, och missade således chansen att överta serieledningen, och när man nu ställs mot Varberg på söndagen är det minst sagt pressat läge.

– Jag tycker att vi har varit bra på att inte prata om det så mycket. Vi hade ett snack inför om att vi ska fokusera på en match i taget, säger Djurgårdens vänsterback Elliot Käck.

”Då har vi inget med guldstrid att göra”

Käck understryker:

– Om vi inte vinner (mot Varberg) så har vi inget med guldstrid att göra.

Samtidigt har vänsterbacken respekt för motståndet.

– Vi vet att Varberg är ett tufft kollektiv. Jag tror de hade elva stycken över 1,90 senast vi mötte dem och de är bra på att försvara sig, starka på fasta situationer och gjort en stabil säsong. Varberg vill säkert komma hit och förstöra för oss så det blir något att bita i.

Hur mycket älskar du läget nu givet förutsättningarna?

– När man varit med några säsonger har jag blivit mycket bättre på att uppskatta det här läget. Det finns lag och spelare som har det mycket värre, till exempel en bottenstrid. Alla vill ha vårt läge så det gäller att gå ut och njuta av det. Vi ser möjligheterna. Individuellt är det en skillnad för mig den här gången. 2019 var det nytt för mig att slåss om ett SM-guld och man var nervös, kände press och stress.

Vill vinna guld igen

– Jag känner inte alls av det nu på samma sätt, nu vet man vad det innebär och njuter av att vara i det här läget. Jag vet ju inte om jag kommer få uppleva det igen, det är en stor skillnad. Vi som lag har samma tränare, inte samma formation, men samma grunder. Sedan var det andra individer då men det gäller för oss som varit med att berätta vad man ska göra och inte göra.

Hur mycket vill du återuppliva känslan från 2019?

– Jag tänker på det! Det var mina bästa veckor i livet bortsett från familjesituationer så känslan var otrolig. Det hade varit magiskt att få uppleva det igen.

Gif Sundsvall klart för allsvenskan 2022