Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

”Då hade jag sparkat huvudet av honom”

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN
Foto: NILS PETTER NILSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ole Söderberg blev utvisad efter en hög spark mot Henok Goitom. 

Efter matchen vill AFC:s målvakt avdramatisera situationen. 

– När jag ser att han hinner före så fullföljer jag inte kicken så klart, då hade jag sparkat av huvudet på honom, säger han.

– Jag tror att han håller med om att det är rött kort, säger Goitom.

AFC låg under med 1-0 borta mot AIK när Henok Goitom kom fri med målvakten Ole Söderberg. 

AFC-spelaren kom ut och försökte rensa bollen med en hög spark, men kom för sent in i duellen med hemmalagets lagkapten och visades ut. 

– Vilken spark han får! Han går i däck. Söderberg kommer ut väldigt våldsamt mot Henok Goitom, säger kommentatorn Mats Lilja.

Efter matchen vill Söderberg avdramatisera situationen. 

– Det är en svår situation för målvakter de där, när man ska gå och inte gå. Så man står och analyserar och jag bestämmer mig för att gå, han hinner före mig och när jag ser att han hinner före så fullföljer jag inte kicken så klart, då hade jag sparkat av huvudet på honom, säger målvakten.

”Inte så allvarligt som det ser ut”

Han medger dock att han träffar AIK-spelaren och accepterar det röda kortet.

– Han får en liten touch på axeln tror jag det är, jag kan inte säga specifikt. Jag har sett på bilderna men det är svårt att säga exakt var jag touchar honom.

– Han har väldigt mycket rutin och min bedömning är att det är ett rött kort eftersom det är ett friläge och jag touchar honom. Men det är inte så allvarligt som det ser ut, för han spelar ganska bra efteråt.

Det låter som att du antyder litegrann att han filmar eller förstärker? 

– Jag är nog mer inne på att det ska vara offside innan. Jag har inte sett tillräckligt mycket, men filma, det kan jag inte säga om han gör. Jag rör vid honom och det kan jag erkänna eftersom jag kommer för sent ut, jag borde vara tidigare och han är rutinerad och tar till sig det och får mig utvisad på det. Eller jag får mig själv utvisad.

Efter det röda kortet ser man ändå målvakten skaka på huvudet, någonting han förklarar så här:

– Jag tycker att det blir så överdrivet, jag trodde att jag träffade honom på handen men det gjorde jag inte. Det kunde lika väl varit jag som gick ut med huvudet men nu gjorde jag inte det. Utvisningen var väldigt synd för mig och för laget.

Henok Goitom om situationen:

– Jag visste att han kom i en hög fart och touchar jag bara på bollen så kommer han åka ut. Det handlar bara om att toucha den före honom, man har varit med om så många sådana här situationer och vet om att han har för hög fart för att kunna bromsa in, säger han.

– Jag tror att han håller med om att det är rött kort.

Matchen slutade 2-1 till AIK efter att Tarik Elyounoussi gjort 2-0 tidigt i den andra halvleken. Sedan kunde AFC reducera kort därefter genom Samuel Nnamani. Och trots en slutforcering med dubbla lägen på övertid lyckades inte bortalaget få in kvitteringen.