Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

”Då är jag helt övertygad om att Tarik stannar här”

Foto: ANDREAS SANDSTRÖM / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Foto: NILS JAKOBSSON / BILDBYRÅN

Den 17:e juli öppnar det svenska transferfönstret. För SportExpressen berättar Björn Wesström om lagbygget, kontraktsförhandlingarna med Tarik Elyounoussi och utmaningen att behålla några av nyckelspelarna i sommar.

– Då är jag helt övertygad att Tarik stannar här, säger AIK:s sportchef.

Det svenska transferfönstret öppnar den 17:e juli. Från och med då kan svenska klubbar värva. Redan nu står det klart att nyckelspelaren Daniel Sundgren är såld till grekiska Aris Thessanloniki och att Jack Lahne återvänder till franska Amiens.

Dessutom räknar AIK med att Anton Salétros återvänder till ryska Rostov efter att låneavtalet löpt ut. Sportchefen Björn Wesström vill dock inte stänga dörren för att eventuellt förstärka truppen under den närmsta månaden.

– Det kan vi nog göra (ta in spelare) men sedan beror det på vad det är för ekonomiska förutsättningar. Det ska vara en förutsättning som AIK kan stå för, inte för att det är en spelare tillgänglig. Vi måste arbeta med de medel som vi tycker är lämpliga. Vi riskerar inte klubben för en enskild spelaraffär, utan vi försöker att agera utifrån ett sätt att nå framgång på lång- och kortsikt, säger sportchefen.

Hur ser du på kommande transferfönster?

– Vissa saker är klara för oss. Vi vet att Jack (Lahne) och Anton (Salétros) försvinner tillbaka och att Daniel Sundgren är såld, det är det vi vet. 

Har ni haft en förhoppning om att behålla Anton Salétros? Hur har samtalen med Rostov varit?

– Vi har en dialog och sedan får vi se vart den slutar. I nuläget är inget annat bestämt än det vi kom överens om från början.

Björn Wesström: ”Vi har kontakt”

SportExpressen har tidigare rapporterat att Nabil Bahoui är aktuell för en återkomst till AIK i sommar efter att mittfältaren gått skilda vägar med De Graafschap.

Bahoui är därmed fri att leta efter en ny klubb. Björn Wesström bekräftar att parterna fortsatt har kontakt och att framtiden får utvisa vad det leder till.

– Vi har kontakt, sedan vad det innebär, det får vi se, säger han.

Nabil Bahoui. Foto: PRO SHOTS PHOTO AGENCY / PRO SHOTS/SIPA USA SIPA USA

Finns det utrymme att förstärka truppen?

– Det är alltid en riskbedömning som man gör ur ett helhetsperspektiv. Det handlar inte bara om sport i AIK utan också om hur många biljetter vi säljer, hur många avtal vi sluter och hur den totala ekonomin ser ut i klubben. Den bedömningen sköts på styrelsenivå, vilka risker som tas i vilka situationer, och sedan utför vi den planen utifrån de riskerna vi är beredda att stå för.

Nu när Daniel Sundgren är såld, tycker ni att ni har bra uppbackning på den positionen eller funderar ni på att värva in en ersättare?

– Vi får se. Vi ska ge det här några veckor nu och sedan får vi se vart vi hamnar. Vi tycker att vi har alternativ att utreda innan vi bestämmer oss för något annat.

Wesström om Linnér och Elyounoussi

Hur är situationen kring Oscar Linnér?

– Det finns inget konkret bud alls. Vi räknar att ha med honom i fortsättningen, sedan får man vara ödmjuk inför förutsättningarna att saker kan förändras snabbt men i nuläget finns det inget konkret.

Tarik Elyounoussi och Anton Salétros. Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN

AIK:s formstarkaste spelare i vår har varit skytteligaledaren Tarik Elyounoussi. Kontraktsförhandlingar har inletts mellan parterna och Björn Wesström hoppas att AIK har en fördel när mittfältaren ska ta ett beslut kring sin framtid.

– Vi för samtal och jag tror att om det är det långsiktiga och trivselfaktorer som blir det som bestämmer i slutändan, då är jag helt övertygad om att Tarik stannar här. Jag är också helt övertygad om att han kommer att få ganska bra ekonomiska bud som vi aldrig kommer kunna matcha. Om det blir avgörande i slutändan då är det så. Det är inget konstigt med det. Men det tar vi 2020.