Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Cypriotisk klubb vill värva Hammarbys chefsscout

Mikael Hjelmberg
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här är toppklubben som vill värva Hammarbys chefsscout.

Expressen kan avslöja att cypriotiska Omonia Nicosia vill rekrytera Mikael Hjelmberg som ny chefsscout till klubben och man har visat konkret intresse.

På fredagen rapporterade Fotbollskanalen att den cypriotiska klubben Omonia Nicosia jagar Hammarbys sportchef Jesper Jansson. 

Enligt sajten vill klubben värva Jansson som ny sportchef till klubben, detta trots att Jansson så sent som i december förlängde med Hammarby och skrev på ett tillsvidarekontrakt.

Men enligt Expressens uppgifter är det inte Jansson som den cypriotiska klubben vill värva utan i stället väntas sportchefsjobbet gå till en annan svensk som har en bakgrund i Bajen.

Rapporter från cypriotisk media och även Aftonbladet på fredagen gör gällande att det i stället ser ut att bli Ola Larsson - som rest till Cypern för att göra klart de sista detaljerna.

Vill värva chefsscouten

Samtidigt är den cypriotiska klubben inte klara där.

Expressen kan avslöja att Omonia Nicosia även vill värva Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg. Den cypriotiska toppklubben har visat ett konkret intresse och vill gå för Hjelmberg som ny chefsscout i Omonia Nicosia.

Ingenting är klart eller påskrivet och Hjelmberg har själv inte fattat något definitivt beslut om sin framtid. Klart står att den cypriotiska klubben vill värva Hammarbys chefsscout och de närmaste veckorna lär utvisa ifall man lyckas med det.

Omonia Nicosia är mitt uppe i att bygga om den sportsliga ledningen och där vill man att både Larsson och Hjelmberg ska ingå och ha centrala roller. Mikael Hjelmberg har varit en nyckelfigur för Hammarby sedan han kom till klubben och jobbat oerhört nära sportchefen Jesper Jansson. 45-åringen har varit med och byggt upp Bajen till en toppklubb i Sverige och legat bakom sensationella försäljningar utomlands.