Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Colley: "Jag vet om att det finns intresse"

Flera utländska klubbar följer Djurgårdens Omar Colley. Foto: All Over Press
Foto: Henrik Isaksson/Piniro

Omar Colley är en av Djurgårdens stora succéspelare den här säsongen- men till nästa år kan han vara förlorad för klubben då han jagas av flera utländska klubbar.

SportExpressen tog ett snack med mittbacken om succén 2015, Djurgårdens lagbygge, Pelle Olssons betydelse och framtiden.

- Jag vet om att det finns intresse och att det var en del scouter och klubbar och kollat på mig, säger han.

Få visste vem Omar Colley, 23, var när Djurgårdens sportchef Bosse Andersson hämtade mittbacken från KuPS i den finska ligan in för den här säsongen.

Colley hade precis innan han skrev på varit på provspel med tyska Arminia Bielefeld - som inte kom överens med KuPS om en övergångssumma.

Flytten gick i stället till Djurgården - och väl i allsvenskan och Sverige blev det succé direkt.

Colley har varit ordinarie under hela säsongen, konkurrerat ut Fredrik Stenman vilket gjort att såväl Monaco som belgiska Gent har specialstuderat Colley.

Monaco, som är ute efter att värva en etablerad mittback och en yngre backup till lagbygget, följer 23-åringen noga.

"Inget jag tänker på"

Själv tar han intresset med ro.

- Jag vet att det varit klubbar här och tittat. Att scouter suttit på läktaren när jag spelat, men det är inget jag tänker på .Jag har kontrakt med Djurgården och respekterar det.

- Men självklart är det kul att klubbar är här och tittar. Det betyder att man gjort något bra, säger han.

Hade du själv kunnat tro att det skulle gå så här bra direkt?

- Nej, jag trodde det skulle ta ett tag att anpassa sig till en ny liga. Men nu har jag spelat i princip alla matcher och samarbetet med Emil Bergström har varit bra.

- Vi har hittat varandra. Men jag har haft ett väldigt stort förtroende från tränaren Pelle Olsson. Han betyder väldigt mycket för vårt lag.

Hur ser du på säsongen. Ni kommer sexa oavsett vad som händer mot Gif Sundsvall?

- Även om vi var med i toppen länge och villa slåss om titeln så får vi ändå vara nöjda med tanke på förväntningarna vi hade på oss inför säsongen .

- Då var det väl inte många som trodde att vi skulle vara med i toppen och komma sexa. Många trodde att vi skulle bli ett bottenlag eller mittenlag med tanke på att vi hade så många nyförvärv.

"Många unga spelare"

- Man måste tänka på att det i vanliga fall tar väldigt lång tid att spela ihop ett lag med så många nya spelare. Där har vi fått ihop det bra.

Vad är målet nästa säsong?'

- Att fortsätta utvecklas och komma ännu högre än vad vi gjorde. Vi har ju alla förutsättningar att bli bra. Om vi får behålla alla spelare och bygga vidare på det här laget.

- Vi har väldigt många unga och intressanta spelare.

Är du kvar i Djurgården 2016?

- Jag respekterar mitt kontrakt men vi vet att allt kan hända i fotboll. Men jag trivs väldigt bra i klubben och i Stockholm. Allt fokus ligger nu på att vinna matchen mot Sundsvall.

Annons:

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!