Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Colley förhandlar med CL-klubben

Joseph Colley var utlånad till Sirius senaste säsongen.
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN
FC Sheriff Tiraspol slog Real Madrid på bortaplan i Champions League i höstas.
Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK / CHINE NOUVELLE/SIPA/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK

Joseph Colley, 22, var utlånad till Sirius den gångna säsongen.

Nu har mittbacken anbud från utländska klubbar. 

Enligt SportExpressens uppgifter har mittbacken fått ett kontraktsförslag från FC Sheriff Tiraspol.

IK Sirius lånade Joseph Colley, 22, från italienska klubben Chievo inför den gångna säsongen och totalt medverkade försvararen i 23 allsvenska matcher för Uppsalalaget.

Efter säsongen lämnade han Sirius och eftersom att Chievo gått i konkurs står nu 22-åringen för tillfället utan en klubb.

– Jag vill tacka alla spelare, ledare och supportar som jag träffat under min tid i Sirius. Det var en speciell säsong, från att spela inför tomma läktare till att sedan få uppleva den härliga inramningen på Studan. Jag har trivts väldigt bra sedan dag ett och jag kommer fortsätta följa laget framöver, sa Colley i ett pressmeddelande efter att han lämnat Sirius.

Fått kontraktsförslag

Mittbacken är på jakt efter en klubbadress och under de senaste veckorna har spelaren fått anbud från utländska klubbar. Enligt uppgifter till SportExpressen har moldaviska FC Sheriff Tiraspol erbjudit Joseph Colley ett kontraktsförslag som han har att ta ställning till.

Klubben är mån om att ta in spelaren och parterna förhandlar men än så länge är ingenting klart eller påskrivet. Det ska finnas ytterligare klubbar med i bilden, erfar SportExpressen, därmed kan Colleys beslut om nästa klubbadress dröja något.

Kvalade in till EL

FC Sheriff Tiraspol leder den inhemska ligan på 44 poäng, två poäng före tvåan Petroclub som har två matcher fler spelade. Klubben spelade så sent som i höstas i Champions League-gruppspelet och slutade på en tredjeplats bakom Real Madrid och Inter. Tredjeplatsen innebär att FC Sheriff kliver in i sextondelsfinalen av Europa League i februari där man ställs mot portugisiska Braga i ett dubbelmöte.

Joseph Colley har representerat samtliga svenska ungdomslandslag upp till U19. Han lämnade Sverige och BP 2015 för spel i Chelseas ungdomsakademi och fyra år senare skrev han på ett kontrakt med italienska Chievo Verona.