Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Clotet Ruiz tar över Halmstad

Foto: Lasse Svensson
Han var med och förde Malmö FF till SM-guld som assisterande tränare.
Nu är spanjoren Josep Clotet Ruiz klar som ny huvudtränare för Halmstad BK.
Kontraktet blev påskrivet på söndagskvällen.
- HBK gav mig möjlighet att bli chefstränare och det var därför jag tackade nej till en förlängning med Malmö och ja till Halmstad, säger spanjoren till klubbens hemsida.
Josep Clotet Ruiz var assisterande tränare i Malmö FF:s guldlag och en av orsakerna till succésäsongen. Men nu väljer den 33-årige spanjoren att lämna Malmö - för att bli ny huvudtränare i Halmstad.
- Jag är riktigt nöjd. Efter att ha diskuterat med människor i och runt klubben känns det som att vi tillsammans verkligen vill bygga någonting stort här, säger Josep Clotet Ruiz till klubbens hemsida.
Han fortsätter:
- HBK gav mig möjlighet att bli chefstränare och det var därför jag tackade nej till en förlängning med Malmö och ja till Halmstad.

"Första pusselbiten"

Halmstad hade ett misslyckat år i allsvenskan och valde för några veckor sedan att sparka den dåvarande tränaren Lasse Jacobsson. Sent på söndagskävllen skrev Clotet Ruiz på för HBK.
- Det här är den första pusselbiten i den nya sportsliga organisationen som vi börjat bygga, säger klubbens ordförande Ingemar Broström till klubbens hemsida.
- Det är en oerhört spännande fotbollsledare med en mycket fin meritlista. Speciellt att han nått framgång genom att utveckla talanger passar klubben och dess filosofi väl.
Josep Clotet Ruiz  kom till MFF för ett år sedan som ersättare för Hans Gren. Dessförinnan arbetade han med den spanska klubben Espanyol.