Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Claessons beslut – nobbar allsvenskan

Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Viktor Claesson nobbar allsvensk återkomst.

Landslagsstjärnan är mycket nära en flytt till FC Köpenhamn, skriver Aftonbladet.

Den svenska landslagsmittfältaren Viktor Claeson har spenderat de fem senaste åren av sin karriär i Ryssland. Hans kontrakt med Krasnodar går ut i sommar men han har fått tillåtelse att bryta sitt kontrakt i förtid på grund av den invasionen av Ukraina.

Efter att ha varit med och tränat med både moderklubben IFK Värnamo och stockholmsklubben Djurgården så lutar det nu mot att Claesson nobbar allsvenskan. Istället förväntas det nu att yttermittfältaren kommer att skriva på för den danska storklubben FC Köpenhamn. Det skriver Aftonbladet. 

Viktor Claesson nära FC Köpenhamn

Claessons framtida klubbadress har under den senaste tiden varit oviss. Under förra veckans landslagssamling delade han med sig av sina planer:

- Jag vill hitta en ny klubb och stanna utomlands. Vi får se var det landar.

Claesson är inte den första spelaren att bryta sitt avtal i förtid i Ryssland. Bland annat har Filip Dagerstål, Dennis Hadzikadunic, Axel Björnström och Armin Gigovic valt att vända hem till allsvenskan igen.

Skulle Claesson bli klar för FCK så innebär det att han även blir lagkamrat med ett par andra svenskar. I klubben finns redan underbarnet Roony Bardghji och målvakterna Karl-Johan Johnsson och Johan Guadagno.