Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Christiansen hoppas MFF agerar annorlunda vid nytt bud

Anders Christiansen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Anders Christiansen.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

Anders Christiansens uteblivna flytt till Saudiarabien 2020 svider än för honom.

Om en liknande möjlighet dyker upp igen hoppas han att klubben tänker annorlunda.

– Jag hoppas de ser människan och inte bara fotbollsspelaren, säger han i podcasten Lundh. 

Malmö FF:s lagkapten Anders Christiansen är inne på sin sjätte säsong i Malmö FF. Sedan 2018, efter återkomsten till klubben, har han varit en bärande spelare för laget och en av allsvenskan allra bästa.

Men hösten 2020 kunde han ha lämnat klubben. Då kom ett bud från en klubb i Saudiarabien som lockade med stora pengar. Christiansen själv ville flytta men Malmö FF sa nej och ville behålla sin dansk. 

I Olof Lundhs podcast medger han att det fortfarande svider.

Ville säkra framtiden för familjen

– Det gör ont. Jag hade gärna säkrat framtiden för min familj. Jag slutade gymnasiet 2010 och min flickvän har varit med på resan och läst lite på distans. Men att kunna säkra framtiden för min familj, min mamma som är 63 och fick sparken från sitt jobb och har slitit i många år som städare. Att då kunna hjälpa dem när de går i pension och allt sådant där. Att liksom veta att man har en garanti för att ha en jättebra framtid efter fotbollen, säger Christiansen i podcasten Lundh. 

Han har 2,5 år kvar på kontraktet med MFF och i en intervju med Kvällsposten inför säsongen berättade han om känslorna kring valet att förlänga eller se om det finns en sista chans att gå utomlands.

– Det är där man står. Nu är det inte så att fotbollsspelare kan välja från en meny vilken klubb man vill till, men jag är inte intresserad av att gå till en bottenklubb i franska ligan, till botten av Championship, till Segunda i Spanien eller Zweite Bundesliga. Som jag har det nu är det inte intressant. Sen kan det så klart komma ett sinnesjukt intressant projekt så man ska aldrig säga aldrig, sa han inför säsongen.

Hoppas klubben tänker annorlunda

Till Olof Lundh säger han att framtiden fortfarande är osäker, men hoppas på att MFF ska ge honom chansen om en ny möjlighet dyker upp.

– Jag förstår precis hur Malmö ser på det. Att om du ska ta nästa steg så ska du bibehålla, förbättra din spelartrupp och förbättra allting runt klubben. Och då ingår det i steget att behålla sin bästa spelare. Så jag förstår deras tankar och funderingar. Men omvänt så hoppas jag att om där kommer något liknande bud igen, att de ser människan och inte bara fotbollsspelaren, säger han i podcasten och berättar att prislappen klubben satt på honom är hög.

– De vet det bättre. Men jag har en aning. Det vill jag inte säga här. Men jag vet att den är för hög i förhållande till resten av marknaden.

Tv: Ola Toivonen listar sina tre bästa fotbollsminnen: