Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Chocken: ”Det är sjukt att vi förlorar matchen”

Haris Radetinac deppar.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
ÖSK firar Nahir Besaras 1-1 i första halvlek.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Robin Book skjuter 2-1 till ÖSK.
Foto: Dplay
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN
Foto: Dplay
Örebros matchhjälte Robin Book.
Foto: Dplay
1 / 7

Det blev fiasko för Djurgården i hemmapremiären mot Örebro.

Trots Emir Kujovic ledningsmål i första halvlek förlorade Djurgården efter ett sent avgörande.

Först kvitterade Nahir Besara och i den 89:e minuten gjorde Robin Book sitt första allsvenska mål för bortalaget.

– Jag trodde verkligen på att vi skulle vinna, jag kom inte hit för att kryssa eller något, vi kom hit för att vinna, säger Nahir Besara efter matchen.

Djurgården gick in i den allsvenska hemmapremiären mot Örebro med råg i ryggen efter en seger i premiären mot Sirius. Efter en jämn inledning av matchen tog man också ledningen i den 35:e minuten. Niklas Bärkroth skickade in ett perfekt inlägg till Emir Kujovic som gick upp och styrde in 1-0 för Djurgården.

Ledningen stod sig dock inte länge.

Bara fyra minuter efter målet hittade Örebro in i Djurgårdens straffområde genom ett inspel från Kevin Wright. Nahir Besara mötte bollen perfekt och slog in kvitteringen lågt till vänster om Tommi Vaiho i Djurgårdsmålet.

Robin Book: ”Något man alltid sett fram emot”

Även den andra halvleken blev jämn och Djurgården hade svårt att få något tryck på Örebro efter ett inledande övertag i början av halvleken.

I stället var det bortalaget som skulle sticka upp i ett anfall i slutskedet och avgöra. Robin Book fick bollen till vänster i straffområdet och fick till ett hårt skott med vänstern som Tommi Vahio inte lyckades hålla. 

– Jag får en ganska bra förstatouch och skjuter, sen är det väl ganska tur att den går in under målvakten, säger Book om målet.

Hur var det att göra mål i allsvenskan?

– Underbart så klart. Det är någonting man alltid sett fram emot och jag är 28 nu så det var väl på tiden.

Djurgårdens Jesper Karlström var besviken efter slutsignal.

– Vi skapar ordentligt tryck direkt i andra halvlek så det är riktigt sjukt att vi förlorar den här matchen, säger Karlström till Dplay. 

Han utvecklar sedan sitt resonemang:

– Det känns konstigt att förlora när man känner att vi som lag gjorde det ganska bra. På så sätt känns det som att vi har något att ta med oss till nästa match. Jag hade varit mer orolig om det blivit 1-1 och vi hade varit nedtryckta hela matchen.

Thomas Lagerlöf: ”Fick inte samma effekt”

Djurgårdens tränarduo valde att göra flera byten tidigt och bytte bland annat ut Emir Kujovic med en halvtimme kvar. Thomas Lagerlöf motiverade beslutet på presskonferensen efter matchen.

– Bytena var inte för att någon var dålig, men avvägt för att klara av matchandet, säger Lagerlöf.

– Det blev inte så bra, vi tappade matchen vartefter. Mot Sirius kom alla inhoppare in och gjorde det jättebra, i dag fick vi inte samma effekt.

Det blev i stället Örebro som fick studsa tillbaka efter en inledande förlust mot AIK. 1-1-skytten Nahir Besara njöt efter matchen.

– Jag trodde verkligen på att vi skulle vinna, jag kom inte hit för att kryssa eller något, vi kom hit för att vinna, säger Besara.

– I andra halvlek har de tio, femton minuter där jag sa till grabbarna att vi bara behövde rida ut stormen och så skulle vi vinna. Och jag hade rätt. 

Vad betyder det för er att ni får tre poäng? 

– Jag är fortfarande lite sur för AIK-matchen. 1-0-målet ska inte ske och sedan vinner de på grund av det, så egentligen ska vi ha fler poäng. Men det är okej, tre poäng på första två, det är okej. 

– Jag vill vinna varje match. Man kanske tänker högt om man säger att man ska gå för guld, men man vill vinna varje match, och vinner man varje match så borde man veta var man landar. 

Allsvenska snackisar: AIK-IFK Norrköping 1-4

IFK Norrköping dominerade totalt i inledningen mot AIK och vann till sist med 4-1. Reporter Anel Avdic berättar mer.

Allsvenska snackisar: Hammarby-Elfsborg 2-2

Hammarby såg ut att vända underläge till seger – men då kom kallduschen. Reporter Markus Wulcan levererar viktigaste snackisarna från Hammarby-Elfsborg.