Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Rasar i tv: "Han vågar inte – det är totalt fel"

Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Akinkunmi Amoo frälste Hammarby på stopptid i kaosmötet med Östersunds FK. 

ÖFK var kritiska till Hammarbys agerande vid ett av målen – men Bajen slår tillbaka. 

– Det är självklart inte fair play, säger Noah Sonko Sundberg.

– Vi gör helt rätt, säger Mohanad Jeahze och visar situationen på sin egen telefon.

Jumbon Östersunds FK chockade ett annars piggt Hammarby direkt på Tele 2 Arena.  Marco Wemans gav gästerna ledningen med ett välplacerat avslut utanför straffområdet redan i den åttonde minuten och strax därefter gav Hammarby-målvakten David Ousted bort ytterligare ett mål. 

Blair Turgott drog på ett skott en bra bit utanför straffområdet. Bollen studsade lite i konstgräsmattan men gick rakt på Ousted som tappade bollen mellan benen. 

 – Man inte säga något annat än att du ska ta den här alla dagar i veckan Oustedt. Det är en tabbe, säger Anders Andersson i Discovery plus. 

Amoo stor matchhjälte

Hammarby reducerade bara sekunder senare då Noah Sonko Sundberg stötte bollen i eget mål. 

Den händelserika förstahalvleken slutade med en bortaledning och dessutom åkte stjärnanfallaren Astrit Selmani på en otäck skada.  

I den andra halvleken urartade matchen. 

Först missade Darijan Bojanic en straff, och därefter åkte Samuel Mensiro på direkt rött kort efter en kapning på Amoo. Hammarby utnyttjade numerärt överläget och vände på matchen. Först satte Gustav Ludwigson kvitteringen. Och i den 93:e matchminuten fick hemmalaget en straff efter att en ÖFK-försvarare fick bollen på handen. Den här gången klev Amoo fram och ordnade segermålet. 

”Det är fantastiskt surt”

Östersundstränaren Per Joar Hansen var starkt kritisk till domarens insats i Discovery Plus sändning, och utvecklade sitt missnöje på presskonferensen efteråt. 

– Sedan hamnar domaren i fokus i slutet, han har ingen bra dag. Det kanske är rött på Mensiro. Sen sätter Hammarby hög press och sen är det 3-3. Jag satt bara och väntade på situationen för jag såg att domaren hade problem med publiktrycket. I dueller i straffområdet sker dueller som axel mot axel, då ska man inte döma straff, säger han och fortsätter:

– Det är solklart att det inte är straff. De kolliderar, var ska han ha handen? Då blir det 4-3 och vi förlorar matchen. Speciellt när man förlorar på övertid när det inte är straff, då är det fantastiskt surt. 

Sonko Sundberg: ”Det är pinsamt”

Noah Sonko Sundberg vände sig emot situationen innan 3-3-målet. Östersund hade spelat ut bollen då en spelare låg skadad och Hammarby spelade sedan tillbaka bollen till Östersund, i vad som brukar kallas för ”Fair play”. Men sedan satte hemmalaget i gång pressen, vann tillbaka bollen och gjorde ett mål.

– Det är flera situationer, först låter han spelet gå sen blir det ett rött kort, det har jag aldrig sett tidigare. Sen situationen efter när de gör mål. Om Bajen spelade fair play? Men de bryr sig inte, de är Hammarby så ingen bryr sig, de fick sina poäng och vi går härifrån utan poäng.

– Det är självklart inte fair play. Kom igen, de skjuter ner bollen och pressar. Vi kunde ha varit snabbare med bollen men kom igen, jag tycker att det är lite pinsamt.

Mohanad Jeahze reagerar när han får ta del av ÖFK:s kritik.

– Jag måste fan visa målet, jag har sett målet vi passar bollen. Sedan står han och joggar, vi vill ju kvittera så jag skriker på han…

Det är du som sätter i gång pressen?

– Nej, det är Mayckel (Lahdo), men jag skriker på Mayckel att han ska göra det.

Jeahze tar därefter upp sin telefon och visar situationen.

– Kolla här! Vi låter ju han jogga ner där, sen säger jag ”spring på honom!”, så skjuter han på Mayckel. Han har ju en målvakt att passa det är upp till honom. Vi gör helt rätt. Vi ger dem bollen, vi ger dem 4-5 sekunder och tar de inte bollen och gör något vettigt så är det bara att köra. 

Målvakten missar rekordet