Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Uppgivet: ”Tänker inte på något guld”

Foto: ERIK SIMANDER/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: EMMA WALLSKOG / BILDBYRÅN
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

Här tappar Djurgården tre viktiga poäng i guldstriden. 

Laget åkte på en överraskande hemmaförlust när Varberg vann matchen på Tele 2 arena under söndagen. 

– Vi tänker inte på något guld, säger tränaren Thomas Lagerlöf.

– Det är jobbigt att ens tänka just nu, säger Haris Radetinac.

Guldjagande Djurgården tog emot Varberg på Tele 2 arena under söndagseftermiddagen.

Djurgården var inför den näst sista omgången bara en poäng ifrån Malmö FF i tabelltoppen och hade en poäng ner till AIK på tredjeplats och ytterligare en poäng ner till fjärdeplacerade Elfsborg. 

Därför var det extremt viktiga poäng som stod på spel för Djurgården. 

Varberg hade inför den här matchen i princip säkrat nytt allsvenskt kontrakt, även om de behövde en poäng för att säkra kontraktet även matematiskt. Och det var också bortalaget som chockade Djurgården. 

Tappade viktiga poäng

Efter att Blåränderna haft det mesta av spelet i inledningen av den första halvleken satte Alexander Johansson 1-0 efter en hörna. 

Djurgården fortsatte att ha det mesta av spelet och fick också en gyllene chans att kvittera när Haris Radetinac gjordes ner i straffområdet och Magnus Eriksson gick fram för att slå straffen i den första halvlekens sista minut. 

Men straffen räddades av Philip Mårtensson och 0-1 stod sig halvleken ut. 

Den andra halvleken var bara tre minuter gammal när Haris Radetinac slog ett inlägg från högerkanten som Edward Chilufya nickade in. 1-1 där och hemmalaget vädrade ett ledningsmål. Men återigen skulle Varberg göra mål. Och återigen var det på en hörna som bortalaget slog till. 

Ryan Moon satte 1-2 från nära håll och när sedan Albin Winbo gjorde 3-1 i den 62:a minuten såg det tungt ut för Djurgården. Trots en intensiv forcering på slutet, där Djurgårdens skapade bra många chanser, och Joel Asoro gjorde 3-2 på tilläggstid, lyckades Varberg hålla undan och vinna. 

”Det är jobbigt att ens tänka just nu”

Därmed kan Djurgårdens chanser till att vinna SM-guldet den här säsongen vara borta senare i kväll. Om Malmö FF vinner mot Kalmar FF i kväll så är MFF fyra poäng före Djurgården med en omgång kvar att spela. Elfsborg och AIK möts på Borås arena klockan 19.00 under måndagen. 

– Det är för dåligt. Det är jobbigt att ens tänka just nu, säger Haris Radetinac.

– Ska man vinna allsvenskan får man inte släppa in på två fasta situationer och en kontring. Det är för dåligt. 

Emir Kujovic håller med.

– Det var inte det här vi tänkte när vi kom hit i dag och hade det vi hade att spela om, att stå här och ha förlorat. Det känns inte bra så klart. Jag är jättebesviken, det är väldigt tråkigt och synd.

Lagerlöf: ”Tänker inte på något guld”

Djurgårdens tränare Thomas Lagerlöf tycker att Djurgården blev hårt straffade i matchen.

– Vi kom hit med större förväntningar på resultatet. Vi släpper till två hörnmål mot Varberg och har alldeles för lite utdelning. Vi skapar så många lägen att vi ska göra fler mål än två. Vi kommer ut skakigt till matchen. Tappar bollen för mycket, men sedan kommer vi i gång och har bra kontroll och tryck på saker och ting, säger Lagerlöf.

Lagerlöf tycker att Djurgården reste sig efter sig efter Magnus Erikssons straffmiss.

– Och när vi kvitterade tidigt så kände vi att det fanns bra möjligheter. Men hur vi hanterar läget vid 1-1 är det jag är mest besviken på. Vi fattar fem-sex katastrofala beslut. Det är jag väldigt besviken på, annars gör spelarna det väldigt bra. 

Nu är guldet långt borta.

– Vi tänker inte på något guld. Vi ska åka ner till Göteborg och säkra en Europaplats, säger Thomas Lagerlöf.

Magnus Eriksson vill inte heller prata guld.

– Om man drar ihop alla plus och minus och hit och dit... Summa summarum är att vinner man inte i omgång 29 på hemmaplan mot Varberg så är det klart att det försämrar ens chanser, säger Eriksson.

– Det är så klart jättebittert och nej, jag vet inte, jag är lite tom på ord. Summa summarum är att den här förlusten gör extremt ont.

Neymar lämnar planen på bår efter skräckskada