Foto: Jan Wiriden
 Foto: Jan Wiriden

Celik kan lämna efter succén i U21-debuten

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. Allsvensk succé och drömdebut i U-landslaget.
Nu växer intresset för Mervan Celik, 21.
- Två klubbar har kommit med konkreta förslag, säger rådgivaren Hasan Cetinkaya till FotbollDirekt.se
Gaisaren är het - även om han själv förenek-ar någon inblandning i diskussionerna:
- Det där får du ta med in agent. Jag fokuserar på fotbollen.
Hasan Cetinkaya igen:
- Det är förstadivsionsklubbar i Turkiet, Holland och Italien som är intresserade. Två klubbar har kommit med förslag, sedan för vi diskussioner med ytterligare ett par.
Gais sportchef Mats Persson säger:
- Vi har inte fått något bud på Mervan Celik. Och vi har därför heller inte gett upp förhoppningen att skriva ett nytt avtal med honom.

Turkiet nästa?

Några diskussioner har ännu inte inletts. 21-åringens kontrakt löper ut vid årsskiftet.
Men visst låter Turkiet som en rimlig nästa anhalt för göteborgaren.
- Jag är kurd från Turkiet. Mina föräldrar kommer där-ifrån och vi har hus där nere. I övrigt vill jag inte kommentera allt som sägs och skrivs.
Räkna hur som helst med en hel del Gais-surr den närmaste tiden.
Om Wandorson:
- Samma läge som tidigare. Vi försöker ha honom kvar när lånekontraktet löper ut, säger Mats Persson.
Om Razak Omotoyossi:
- Razak har kontrakt juli månad ut och är sedan fri att lämna. I hans fall väntar vi med besked.
Om Amadaiya Rennie:
- Vi har honom på lån från Elfsborg månaden ut och vill avvakta ytterligare någon vecka om framtiden.
Kjell-Ove Andersson
Kjell-Ove Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag