Foto: Kgz Fogelstedt
 Foto: Kgz Fogelstedt

Ceesay hoppas på förra polaren i Dif

Publicerad

Det var klubbytet som överraskade. Men Kebba Ceesay ångrar inte flytten till Polen och Lech Poznan.

– Jag spelar med ett helt annat självförtroende här, säger han till SportExpressen.se.

På 102 allsvenska matcher för Djurgården hann Kebba Cesay, 25, med ett mål. På 13 matcher för Lech Poznan har det blivit två. Har ytterbacken som främst beskrivits som en kampspelare blivit en lirare?

– Nä? Jag är en kampspelare så den bilden av mig är inte fel, men vi spelar på ett annat sätt här: Det är bättre spel här och det finns mycket ytor till kontringar vilket passar mig, med den snabbhet jag har.

 

Du har utvecklats som spelare?

– Absolut. Det känner jag. Det är lite annorlunda mot allsvenskan. Det är väldigt mycket bollinnehav och kortpassningsspel. Man vänjer sig ju vid det så det är något som fungerar. Jag har tagit ett stort steg, absolut, säger han och fortsätter:

– Laget spelar på ett annat sätt och jag spelar med ett helt annat självförtroende. Man vet ju vad man kan och det är ju jävligt mycket som sitter i huvudet. Jag får jättemycket förtroende av tränaren också.

Ceesay säger också att han trivs mycket bra utanför fotbollen.

– Det finns ingenting att klaga på. Allt är mycket bra och just nu försöker jag lära mig polska.

"Svårare än svenska"

Hur går det?

– Det är svårt, svårare än svenska. Men det går framåt och jag tycker det är kul med språk.

För tillfället är det uppehåll i ligaspelet och närmast väntar två läger, ett i Polen och ett i Spanien innan början på avgörandet drar i gång igen i slutet av februari. Då jagar Lech Poznan guldet. Just nu skiljer det fyra poäng upp till ledande Legia Warszawa när halva ligan spelats.

– Jag känner mig jättemotiverad. Det ska bli kul att komma i gång igen.

Och kanske kan han få hjälp att jaga guldet av en gammal Djurgårdskompis. Polska medier har flera gånger skrivit om Lech Poznans intresse för Kasper Hämäläinen.

– De är intresserade av Kasper, men han är en egen individ och måste ta sina egna beslut. Han vet vad som är bäst för honom. Det är klart att det skulle vara kul om han kom hit och jag tror att ligan skulle passa honom bra.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag