Patrik Carlgren. Foto: Nils Petter Nilsson/OmbrelloPatrik Carlgren. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello
Patrik Carlgren. Foto: Nils Petter Nilsson/Ombrello
Johan Persson. Foto: Andreas SandströmJohan Persson. Foto: Andreas Sandström
Johan Persson. Foto: Andreas Sandström

Carlgren: "Jag ser oss som favoriter så klart"

Publicerad

En drömlottning!

Det menar både AIK och Hammarby inför kvartsfinalen i Svenska Cupen.

Vem som är favoriter? Där glider åsikterna isär.

- Det är skönt ha vunnit mot AIK två gånger förra säsongen, säger Hammarbys lagkapten Johan Persson.

- Jag ser oss som favoriter så klart, säger AIK:s målvakt Patrik Carlgren.

Ett år har gått sedan allsvenska nykomlingen Hammarby skrällde i cupmötet med favorittyngda AIK inför drygt 40 000 åskådare på Friends arena.

Ett minne Johan Persson gärna delar med sig av.

Då han lyckades undvika att dra på sig en straffspark (hands) och sen avgöra med ett snyggt 2-1-mål inom loppet av fem minuter.

- Jag vet inte vad som händer egentligen. Handen kommer upp, jag får en "black out". Som tur är så blåser inte domaren. Och sen fem minuter senare så får jag avgöra. Det var upp och ner med känslorna, men de var fantastiska, säger Persson.

Patrik Carlgrens minne är ett helt annat:

- Vi började matchen bra, men blev låsta efter vårt tidiga 1-0. Sen fick de 1-1 på straff och då dör matchen lite.

Carlgren fortsätter snabbt:

- Men det är ett år sen, det är bara kul att möta dem igen.

Två allsvenska derbyn spelade lagen också under 2015, och vann en match var.

2-1 till Bajen alltså.

Men betyder det något i dag?

- Ja, det tror jag nog. Det är alltid skönt att vinna ett derby. Vi har ett bra derbyfacit sett över förra säsongen och nu i år med segern mot Djurgården, säger Johan Persson.

Patrik Carlgren håller inte med:

- Det spelar ingen roll. Ingen alls.

Drömlottning

Men både Persson och Carlgren är överens om att det blev en drömlottning nu på lördag när Svenska Cupens kvartsfinal ska avgöras.

- Det är dramatiska matcher, derbyna. Man hoppades lite på det här, säger Johan Persson.

Hoppades få möta AIK alltså?

- Ja, de här matcherna är väldigt roliga att spela. Annars hade vi fått åka en bra bit också, om vi fått ett annat motstånd. Nu blir det mycket folk och säkert en bra match. En drömlottning faktiskt.

Patrik Carlgren fyller i:

- En fantastisk rolig lottning. Det är alltid kul med derbyn, och de betyder mycket de här matcherna fram till allsvenskan. Derbyn är bland de roligaste matcherna man kan spela, med fullt tryck planen på läktarna.

- Det är en tuff match men jag ser oss som favoriter så klart.

AIK:s mittback Jos Hooiveld räknar med att vara tillbaka i spel till derbyt på lördag, och säger lite krasst om tillställningen:

- Kul, eller hur? Men det är lite som vilken lottning som helst egentligen. Visst, denhär matchen betyder lite extra, men ska man vinna cupen så måste man slå alla lag.

Efter intensiva förhandlingar beslutades under måndagen att kvartsfinalen ska spelas på Friends arena, tisdagen den 15 mars.

 

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Expressen
Till Expressens startsida

Mest läst i dag