Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Calvin Kabuye kan lämna AIK för Östersund

Calvin Kabuye.
Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN

Calvin Kabuye, 19, kan vara på väg att lämna AIK.

Enligt uppgifter till Expressen vill Östersunds FK värva anfallaren och förhandlar med AIK om en affär innan deadline.

Calvin Kabuye, 19, var förra säsongen utlånad till Vasalunds IF i Ettan Norra. Där mäktade anfallaren med 15 mål och en assist på 28 matcher innan han återvände till AIK.

19-åringen har varit en del av AIK:s försäsong men konkurrensen i anfallet är just nu riktigt tuff med spelare som Omar Faraj, John Guidetti och Viktor Fischer.

Därmed har det lutat åt en utlåning för Kabuye som har kontrakt med AIK över 2024. Nu kan han vara på väg att ha hittat en ny klubbadress till kommande säsong.

Kan lånas ut

Enligt uppgifter till Expressen vill Östersunds FK värva in anfallaren på lån. Klubbarna förhandlar om en affär och det återstår att se om man kommer överens innan deadline. 

Om inget oförutsett inträffar kan det bli en flytt till Jämtkraft Arena för 19-åringen den kommande säsongen. Flera klubbar har visat intresse för Kabuye men nu kan det alltså bli ÖFK för spelaren om alla pusselbitar faller på plats.

Expressen kunde tidigare i dag avslöja att AIK jobbar på att värva Lamin Dabo från spanska CE Constància, efter att Aboubakar Keita ådragit sig en skada mot Hammarby i cupen.

Om parterna kommer överens om de sista detaljerna kan mittfältaren presenteras inom den närmsta tiden. Dabo anses av AIK vara en värvning på sikt.