Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Buya Turay klar för spel i Djurgården

Foto: KENTA JÖNSSON / BILDBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

Thomas Lagerlöf och Kim Bergstrand har fått sin anfallare.

Mohamed Buya Turay är klar för Djurgården.

Anfallaren kommer på lån från Saint Truiden i Belgien. 

Det har varit på gång under en längre tid. Men nu kan den nya tränarduon Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf räkna hem en offensiv förstärkning.

Buya Turay klar för Djurgården

Mohamed Buya Turay är klar för Djurgården. Anfallaren lämnar därmed Saint Truiden och ansluter till Blåränderna på ett lån som sträcker sig säsongen ut.

Detta blir därmed Djurgårdens femte förstärkning efter att sportchefen Bosse Andersson tidigare gjort klart med målvakten Per-Kristian Bråtveit, högerbacken Aslak Witry, Adam Bergmark Wiberg och Elliott Käck som återvände till klubben efter en kort sejour i norska IK Start.

Bosse Andersson: "Bra villkor för Djurgården"

Till SportExpressen säger Bosse Andersson följande om affären.

– Vi har jobbat på det och Buya har varit en spelare som det spekulerats i många transferfönster tidigare. Vi vet om hans skicklighet och är stolta, glada och tacksamma att han väljer oss och att Saint Truiden gett oss det här förtroendet, säger Andersson.

Hur ser de ekonomiska villkoren ut?

– Vi har varit på Buya Turay tidigare. Vi har kommit överens med en klubb som köpte honom dyrt för några månader sedan. De här villkoren är väldigt bra för Djurgården och  framför allt att han är tillgänglig för oss hela säsongen.

Buya Turay är glad över att affären äntligen är i hamn.

– Jag är så glad över att få spela för Djurgården. Jag har varit i kontakt med DIF tidigare och det är en klubb som jag alltid har velat spela för. Så för mig känns det som att komma hem och det blir också som en nystart på min karriär, säger han till klubbens hemsida.