Gå direkt till sidans innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bud på Gais-talangen Harun Ibrahim – kan gå till Häcken

Harun Ibrahim.
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
Häcken leder allsvenskan.
Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN

GÖTEBORG. BK Häcken toppar allsvenskan – och är på väg att förstärka truppen med ett framtidsnamn.

Enligt Expressens uppgifter har Hisingsklubben lagt ett bud på Gais-talangen Harun Ibrahim, 19.

Harun Ibrahim är en av Göteborgsfotbollens största talanger. 19-åringen från Angered, som kom till Gais inför 2021, har följts av en rad klubbar en längre tid.

Gais sportchef Nicklas Karlström var närmast lyrisk när han beskrev sin talang i slutet av maj.

– Pojken har en sådan jävla karaktär att klockorna stannar. Jag har ärligt talat aldrig sett något liknande, sa Karlström bland annat.

Han berättade samtidigt om intresset:

– Det är väl ingen hemlighet att det finns klubbar som har ringt mig, både svenska och utländska, men det är ingen som direkt varit konkret än så länge. Alla kan ju se att han utstrålar någonting när han spelar fotboll. Han kommer att bli svinbra, så är det absolut. Sedan får vi se vad som händer och vad han själv tycker är bäst för sin utveckling.

Harun Ibrahim spås en lysande framtid.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

Häcken la bud i helgen

Harun Ibrahim är en löpstark och mångsidig spelare som har spelat både ytterback, central mittfältare och ytterforward. I år har det blivit tolv matcher från start och två inhopp för Gais i söderettan. 19-åringen gjorde ett av målen i 2–0-segern mot Vänersborg för en knapp månad sedan.

Frågan är om Harun Ibrahim snart är redo för spel högre upp i seriesystemet. Det tror BK Häcken. Enligt Expressens uppgifter la Hisingsklubben ett bud på talangen den gångna helgen.

Ytterligare två allsvenska klubbar och en dansk klubb, som varit på plats på Gais matcher flera gånger under vårsäsongen, är intresserade av löftet, enligt vad Expressen erfar.

Harun Ibrahim har startat i tolv matcher för Gais i år.
Foto: MICHAEL ERICHSEN / BILDBYRÅN

”Går inte att låsa in dem”

Harun Ibrahims kontrakt med Gais sträcker sig över 2023. 

Gais tränare Fredrik Holmberg berättade nyligen att han inte känner någon oro för att tappa någon av sina talangfulla spelare.

– Orolig är det väldigt sällan jag är. Om någon visar intresse för våra spelare är det jättekul och visar att vi gör något rätt. Jag hoppas fler andra lokala förmågor ser att det här är en bra väg att vandra, och tappar vi någon får vi försöka fylla på med andra i så fall. Det går inte att spela unga och duktiga killar som utvecklas och sedan låsa in dem på gymmet på Gaisgården. Det är dessutom vettiga killar så de vet själva när det är rätt att ta steget, sa Holmberg vars Gais leder ettan södra efter 14 omgångar.

Häcken toppar allsvenskan och möter Gif Sundsvall borta på måndag.

■ Expressen har sökt Häckens sportchef Martin Ericsson för en kommentar.