Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bubacarr Trawally tillbaka i Hammarby efter operationen

Bubacarr ”Steve” Trawally.
Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYRÅN

I slutet av september förra året kommunicerade Hammarby på sin hemsida att Trawally skulle genomgå en knäoperation.

Ytterforwarden med utgående kontrakt är nu, sedan en vecka tillbaka, i full träning med laget.

– Jag njuter av allting, säger han.

Bubacarr ”Steve” Trawally har nyss avslutat ett träningspass på Årsta IP. Det har gått 18 månader sedan han kom till klubben, men det har inte riktigt gått som varken Trawally eller Hammarby hade tänkt sig. 

Det var under en landslagssamling med Gambia som Trawally drog på sig en knäskada. Det blev bättre efter rehabträning men sedan fick han flera smällar mot knät under matcher mot Djurgården och Göteborg. Efter det bestämdes det av Hammarbys medicinska team att det var bättre att operera. 

– Det känns jättebra, glad att vara tillbaka, ute med grabbarna igen och att träna fullt med laget. Jag tar det dag för dag, jobbar för att få tillbaka touchen igen och jag tycker att det ser bra ut, det går bra, jag njuter av allting. Det har varit en lång period, jag har saknat att spela fotboll så jag är glad att vara tillbaka nu, att utveckla mig själv, säger Trawally. 

På söndag reser de himmelsblå serietvåorna Malmö FF upp till Stockholm för att möta ett Hammarby som har en väldigt bra form. De kommer senast från en derbyvinst mot AIK, den matchen vann de med 4-2. 

– Det kommer att bli en intressant match, det är en storklubb, Hammarby är också en storklubb. Det kommer att bli en svår match men vi alla är redo. Alla är fokuserade och gör sitt bästa. Jag är inte säker (på speltid), jag började träna med laget förra veckan och hittills har allt gått bra. När tränaren behöver mig kommer jag vara 100 procent redo att kliva in och spela. 

”All kredd till honom”

Hammarbys tränare Martí Cifuentes uttalade sig om huruvida Trawally kan komma att medverka på söndag men ser inte det som en möjlighet. 

– Förhoppningsvis är han redo för match om två, tre veckor.

Cifuentes berömmer Bubacarr Trawallys mentalitet under spelarens långa skadeperiod och hur han hanterat situationen. 

– Han har jobbat fantastiskt, riktigt professionellt. Han förtjänar den glädjen han känner nu efter att ha varit skadad länge. Han ser bra ut. Faktiskt skarpare än innan. Vi vet att han kämpade en del med sitt knä innan han gjorde operationen. All kredd till honom. Han var villig att riskera lite för laget.

Trawally har ett kontrakt med Hammarby som går ut vid årsskiftet men det är inget han vill tänka på just nu.

– Om jag ska vara ärlig så fokuserar jag bara på att komma tillbaka och få matchtid. Alla har sitt eget jobb, mitt jobb är att spela fotboll. Min agent är den som är ansvarig för alla förhandlingar så just nu är mitt fokus bara på att komma tillbaka och så får vi bestämma vad som händer i slutet av säsongen.