Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden: Kan ställa upp för omval

Peter Hunt.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

Peter Hunt kan ställa upp till omval som ordförande i IFK Norrköping.

Det meddelar han trots att klubbens valberedning har föreslagit Sakarias Mårdh som ny ordförande.

– Ett fortsatt engagemang i IFK beror helt enkelt på vilket stöd jag skulle erhålla, säger Peter Hunt till Norrköpings Tidningar.

Vintern i IFK Norrköping har kantats av kaos och ordföranden Peter Hunt har mottagit stor kritik när flera medarbetare hoppat av sina roller i klubben.

Hunt har fått stå till svars för ett dåligt arbetsklimat i Norrköping och i början av februari meddelade klubbens valberedning att han inte föreslås som ordförande på årsmötet.

I stället föreslås Sakarias Mårdh ta över.

– Om Peter skulle vara kvar så kommer flera i styrelsen och även många anställda att lämna klubben, sa valberedningens ordförande Lars Ahlm till Fotbollskanalen i samband med beskedet.

Peter Hunt kritiserar valberedningen

Peter Hunt kommenterade till en början inte valberedningens förslag men har nu gjort det för Norrköpings Tidningar.

– Jag läste också Lars uttalande. Jag skulle ljuga om jag säger att jag inte blev ytterst förvånad. Arbetet inom en valberedning är inte lätt. Det är många åsikter och uppfattningar som ska kokas ner i någon form av konsensus. Detta har valberedningen gjort och till deras förslag har jag inga kommentarer, säger Hunt till NT.

Hunt kritiserar också valberedningen efter Lars Ahlms ord.

– Om valberedningen samtidigt tar på sig en roll efter att deras förslag har offentliggjorts, att i riksmedia uttrycka en oro för avhopp i styrelse, uppsägningar från anställda och till och med avhopp från sponsorer, så har man klart klivit över den gräns inom vilken en valberedning ska agera. Men det är inte en fråga för mig utan ytterst en fråga för föreningens medlemmar.

Kan ställa upp trots förslaget

Peter Hunt meddelar att han kan ställa upp för omval trots det bristande stödet från valberedningen.

– Ett fortsatt engagemang i IFK beror helt enkelt på vilket stöd jag skulle erhålla. Om jag bottnar i ett beslut att kandidera så gör jag det utifrån min övertygelse att det är det bästa för IFK och inte för mig själv. Låt mig fundera några ytterligare dagar, säger Hunt till NT.

IFK Norrköping har årsmöte den 25 februari.