Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden efter uppbrottet i Norrköping

Jenf Gustafsson.
Foto: ADAM IHSE/TT / TT NYHETSBYRÅN
IFK Norrköping tränas i år av Rikard Norling.
Foto: JOHANNA LUNDBERG / BILDBYRÅN

Jens Gustafsson berättar om uppbrottet med IFK Norrköping.

Tränaren tycker att han och klubben var ”färdiga med varandra” efter förra säsongen.

– Vi kom till en tidpunkt där IFK behövde ett annat ledarskap och en annan väg, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Jens Gustafsson efterträdde Janne Andersson som huvudtränare i IFK Norrköping sommaren 2016 och var sedan manager i klubben fram till december förra året.

Fem dagar före julafton meddelade Norrköping att Gustafssons tid i klubben var över och han har inte gjort några intervjuer om uppbrottet förrän nu.

– Jag lämnade under en turbulent tid och ville inte vara en del i det, utan jag kände att det behövde gå en tid och samtidigt behövde jag gå vidare i mitt liv och IFK i sitt liv. Så jag kände att jag hade fullbordat mitt uppdrag när jag lämnade en kommentar på hemsidan där jag tackade för den här tiden, säger han nu till Fotbollskanalen.

Jens Gustafsson om uppbrottet med Norrköping

Det var ett gemensamt beslut som gjorde att Jens Gustafsson och IFK Norrköping gick skilda vägar.

– Vi var väldigt färdiga med varandra. IFK var färdiga med mig och jag var färdig med IFK. Vi kom till en tidpunkt där IFK behövde ett annat ledarskap och en annan väg, och jag kom till en tidpunkt i mitt liv där jag behövde ett annat fokus och en annan utmaning, säger Gustafsson till Fotbollskanalen.

Han tycker också att arbetsbelastningen blev för hög när han både förväntades träna ett lag och leda arbetet med att sätta ihop laget.

– Under åren som jag var i IFK Norrköping så växte managerrollen på ett sätt som blev ohanterligt till slut. Det var otroligt mycket att ta i. Där kände jag att det blev så stort att jag ville dra tillbaka och jobba mer med tränarskapet igen, för det är tvådelat och det blev väldigt mycket och till slut blev det väldigt svårt att hantera. Det är väl en del i mitt nästa steg, att kunna fokusera på en roll.