Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter tystnaden efter dokumentären i SVT

Här är några av dagens största sport- och nöjesnyheter.
Kossounou Odilon.Foto: MAXIM THORÉ / BILDBYRÅN
Scenen där Jean Carlos de Brito ifrågasätter Odilons ålder.Foto: SVT

Mikael Hjelmberg, Jesper Jansson och Jean Carlos de Britos kommentarer i dokumentären ”Det vackra spelet” väckte stor uppmärksamhet.

Nu kommenterar huvudpersonen själv ordvalen från Hammarbytrion.

”Vi säger alla dumma saker ibland”, skriver Kossonou Odilon till Fotbollskanalen.

SVT släppte nyligen dokumentären ”Det vackra spelet”, där ett tv-team har följt den tidigare Hammarby-spelaren Kossonou Odilon från det att han scoutas i Elfenbenskusten till att han värvas till Hammarby och sedan säljs vidare till Club Brügge.

Två episoder i dokumentären har väckt starka reaktioner på sociala medier. 

Precis i början av dokumentären fångas en ordväxling upp mellan Hammarbys chefsscout Mikael Hjelmberg och sportchef Jesper Jansson.

– Det ser mörkt ut på Kameruns avbytarbänk, säger sportchefen Jesper Jansson.

– Det har du helt rätt i. Närmare bestämt kolsvart, säger Hjelmberg.

Något som väckt stor uppmärksamhet i fotbolls-Sverige och Hammarby släppte i veckan en pressrelease där de bad om ursäkt för sina ordval.

Nu har huvudpersonen själv, Kossonou Odilon, kommenterat uppståndelsen.

”Vi säger alla dumma saker ibland, men jag kan inte kommentera det där. Det enda jag kan säga är vad jag tänker om Micke och Jesper. De är verkligen fantastiska. Jag såg på dem som mina pappor. De uppmuntrade alltid mig och gav mig många råd”, skriver han i ett sms till Fotbollskanalen.

Kossonou Odilon kommenterar – efter uppståndelsen

Den andra är en scen efter att Hammarby har värvat Odilon och han sitter i matsalen tillsammans med några av sina lagkamrater.

Försvararen Jean Carlos de Brito säger att det inte är möjligt att Odilon är så ung, varpå han själv svarar att han är 18 år och undrar varför det inte kan vara möjligt.

– Du är för lång och stark, tvåfotad, säger de Brito som även påstår att det fuskas mycket i Afrika och att där inte finns några födelseregister, något han sedan bett om ursäkt för i ett sms till SportExpressen.

Men Odilon tog inte illa upp.

”På kamera ser det möjligtvis inte så bra ut men vi är goda vänner och jag vet att han skojade med mig. Jag har ett starkt självförtroende och skulle aldrig låta någon köra över mig på det sättet om det var på riktigt”, skriver Odilon till Fotbollskanalen.

Kossonou Odilon såldes till belgiska Club Brügge i maj i en affär värd över 40 miljoner kronor för Hammarby.