Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bryter sitt kontrakt – är detaljer från flytt till AIK

Goitoms känslor efter sista matchen: ”Kommer berätta det här för mina barnbarn”
Axel Björnström i Sirius 2021.
Foto: MAXIM THORE / BILDBYRÅN

AIK är på väg att förstärka truppen ytterligare.

Enligt uppgifter till SportExpressen är Axel Björnström detaljer från en flytt till AIK. 

Spelaren är överens med ryska Arsenal Tula om att bryta sitt kontrakt och befinner sig sedan en tid i Stockholm. Om inget oförutsett sker kan han presenteras inom de närmaste veckorna av klubben.

AIK har sedan en tid tillbaka jobbat stenhårt på att stärka truppen inför allsvenskan. Klubben är nära att få hem John Guidetti från Deportivo Alavés och frågan där är om man får hem anfallaren innan allsvenskan börjar eller om Guidetti ansluter först till sommaren.

Samtidigt vill AIK förstärka med ett par spelare till.

Tränar i Stockholm

Aftonbladet rapporterade för någon vecka sedan att AIK övervägde att värva Axel Björnström från ryska Arsenal Tula. 26-åringen värvades till den ryska klubben från Sirius sommaren 2021 men har fått sparsamt med speltid sedan ankomsten.

Björnström har velat flytta från Ryssland och han befinner sig sedan en tid tillbaka hemma i Stockholm där han tränat på egen hand.

Nu är han också på väg att få sin drömflytt igenom.

Björnströms val

Enligt uppgifter till SportExpressen, flera av varandra oberoende källor, har Björnström kommit överens med Arsenal Tula om att bryta kontraktet och därmed går parterna skilda vägar. Ytterbacken är också endast små detaljer från en flytt till AIK, erfar SportExpressen.

Om inget oförutsett sker den närmsta tiden kommer Björnström att skriva på kontraktet med AIK inom kort för att sedan presenteras under de närmaste veckorna. Björnström är en användbar spelare på flera positioner och kan spela både som ytterback och yttermittfältare.

Han har dessutom tidigare uttryckt ett supporterskap för AIK och spelarens prioritering har varit att gå till Solnaklubben. Sirius var också en av klubbarna som jobbade hårt på att värva hem Björnström, men har sedan en tid tillbaka varit fullt inställda på att det inte blir av. Uppsalaklubben värvade i stället nyligen Kevin Wright som bosman från Örebro SK.