Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bryter med Peking: ”Vi hittade inte rätt”

Linus Hallenius bryter med Norrköping.
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN
Foto: JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN

Linus Hallenius bryter kontraktet med IFK Norrköping och flyttar hem till Sundsvall. 

Enligt SportExpressens uppgifter återstår bara små detaljer innan han skriver på för Gif Sundsvall – som även har erbjudit Robert Lundström ett kontraktsförslag. 

– Det började kännas jobbigt både privat och sportsligt i höstas, säger Hallenius till Norrköpings hemsida.

Det var i juli Linus Hallenius återvände till Sverige efter spel med cypriotiska Apoel FC. Det ryktades om en comeback i Gif Sundsvall, men det var allsvenska IFK Norrköping som vann kampen.

Tiden i Norrköping har dock inte gått som tänkt. 31-åringen var först skadad och hade sedan svårt att få speltid i sin nya klubb.

Nu bryter han kontraktet som sträcker sig till 2022. För klubbens hemsida förklarar Hallenius varför.

– Det har varit ett tufft beslut att bryta kontraktet. Jag kom till Norrköping och skulle ge familjen alla förutsättningar att trivas. Vi hittade inte rätt, och det började kännas jobbigt både privat och sportsligt i höstas. Familjen hade det tufft och jag började fundera på om det var rätt plats att vara på. Familjen har flyttat runt för min skull i 13 års tid och jag har två små pojkar och en tredje på gång, säger han.

”Mentalt känns det inte rättvist mot klubben”

Och fortsätter:

– Om jag inte känner att fotbollen känns 100 procent rätt, när det är den som styr våra liv, känns det inte rätt. IFK Norrköping är en väldigt stor klubb med en fin tradition och många supportrar – om jag inte är här 100 procent i hjärtat och mentalt känns det inte rättvist mot klubben.

SportExpressen har tidigare avslöjat att Linus Hallenius väntas flytta hem till Sundsvall om inget oförutsett inträffar och Hallenius är redan på plats i Sundsvall. Han kommer, om inget oförutsett inträffar, att skriva på för Gif Sundsvall och väntas presenteras som klubbens nästa nyförvärv. 

Siktar även på att värva Lundström 

Troligtvis redan i nästa vecka. Klubben siktar också på att värva Sundsvallssonen Robert Lundström, som tidigare tillhört AIK, men som numera står utan kontrakt. Där har ”Giffarna” erbjudit honom ett kontrakt och hoppas även att göra klart med högerbacken, även om det kan ta lite längre tid då man fortfarande förhandlar med spelaren. 

SportExpressen har förgäves sökt Gif Sundsvalls sportchef Urban Hagblom för en kommentar.