Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Djurgårdens tunga smäll: ”Jävligt surt”

Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: STEFAN JERREVÅNG/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: PETER HOLGERSSON / BILDBYRÅN

NORRKÖPING/STOCKHOLM. Kalle Holmberg bröt måltorkan. 

Men det hjälpte föga. 

Djurgården tappade två dyrbara poäng i jakten på SM-guldet. 

– Det är jävligt surt att inte vinna, säger Hjalmar Ekdal i Discovery Plus. 

Djurgården går för SM-guldet och under måndagen gästade de Norrköping. Vid seger kan Dif ta över serieledningen efter att Malmö FF tappat poäng senast. 

Bortalaget var bättre inledningsvis och efter 20 minuter spräcktes nollan. Haris Radetinac kom med ett inspel, Hampus Findell hoppade över bollen och Kalle Holmberg kunde placera in ledningsmålet. Fullträffen var Holmbergs första på 190 dagar och senast han gjorde mål var det i derbyt mot Hammarby den 16 maj. 

Norrköping kvitterade strax innan halvtid genom målmaskinen Samuel Adegbenro. Det var anfallarens 17:e mål den här säsongen och han leder skytteligan i överlägsen stil. 

Lagerlöf om MFF: ”Halmstad är inte lätta”

I den andra halvleken forcerade Djurgården för 2-1, och kom till flera heta målchanser, men Oscar Jansson storspelade och matchen slutade oavgjort. Det innebar att Dif tappar två dyrbara poäng i jakten på SM-guldet. Malmö leder med en poäng och det återstår två matcher. 

– Vi hade flera chanser men det är jävligt surt att vi inte vinner. Vi gör en bra insats och hotar hela tiden. Det som saknas är bättre effektivitet. Vi lever fortfarande och det gäller att hålla huvudet högt, säger Hjalmar Ekdal. 

Magnus Eriksson säger att laget gör ”en jättebra insats”, men att det ville sig inte idag. 

– Det grinar oss i ansiktet att vi inte gör mål. Det är småmarginaler men med den här statstiken ska vi vinna matchen, säger lagkaptenen. 

Thomas Lagerlöf säger att Malmö har guldet i sina händer nu. 

– Kalmar borta är svårare match men MFF ska ut och göra det. Halmstad är inte lätta och spelade väldigt bra mot Elfsborg sist. Malmö ska ut och göra det. Vi hade allt i egna händer för två timmar sedan, nu har Malmö det.


Allsvenskan 2021 tabellen efter 28 omgångar:

Malmö FF 55 

Djurgården 54

AIK 53

Elfsborg 52


Två omgångar återstår. 

Blev stor hjälte för Elfsborg