Bryter kontraktet med den kinesiska klubben

Foto: LUDVIG THUNMAN / BILDBYRÅN
Foto: SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN

I januari blev Fredrik Ulvestad klar för Qingdao Huanghai FC. Nu kan SportExpressen avslöja att norrmannen bryter kontraktet med klubben.

Mittfältaren är därmed fri att förhandla med nya klubbar - men en återkomst till Djurgården verkar inte vara aktuell.

– Vi har ingen diskussion eller plan på att han ska gå in i klubben 2021, säger Bosse Andersson.

Det var i januari som SportExpressen avslöjade att Djurgårdens mittfältare Fredrik Ulvestad lämnar klubben som bosman för spel i kinesiska Qingdao Huanghai FC. 

Norrmannen skrev på ett tvåårskontrakt värt omkring 30 miljoner netto.

Spelaren berättade själv för SportExpressen hur tankarna gick inför flytten.

– Självklart var det ekonomiska en viktig del av paketet men jag tittade mycket på det fotbollsmässiga också, det känns spännande, och jag ser fram emot att åka dit.

Bryter kontraktet

I Qingdao Huanghai FC har Ulvestad spelat fyra matcher i högstaligan så här långt och de senaste fyra matcherna har norrmannen inte funnits med i matchtruppen.

SportExpressen kan nu avslöja att Ulvestad bryter kontraktet med den kinesiska klubben och därmed är han bosman.

– Jag kan bekräfta att Ulvestad brutit kontraktet. Vi har flera bud att ta ställning till, varav ett från en skandinavisk storklubb. Vi kollar på olika alternativ, Fredrik har precis blivit pappa för andra gången och vi söker efter en stabil och bra klubb men självklart är det ekonomiska också en viktig aspekt, säger agenten Blash Hosseini. 

Spelaren är på jakt efter en ny klubb och det ska enligt uppgifter till SportExpressen redan finnas intresse från klubbar utomlands.

Kan det bli en återkomst till Djurgården?

– Jag är ganska uppdaterad kring hans situation men jag har inte vetskap om att han brutit kontraktet. Sedan när det gäller Djurgården, vi vet vad han gjort för Djurgården, men vi har ingen diskussion eller plan på att han ska gå in i klubben 2021, säger sportchefen.