Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bröt sitt kontrakt – jagas av Hammarby

Abbe Khalili.Foto: PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Abbe Khalili.Foto: NILS PETTER NILSSON

Abbe Khalili har brutit sitt kontrakt med Kasimpasa och jagas av Sivaspor, något som avslöjats i veckans avsnitt av Disco&Noa

Enligt uppgifter till SportExpressen har Khalili intresse från allsvenskan där han bland annat jagas av Hammarby.

– Vi håller kontakten, säger Hammarbys sportchef Jesper Jansson.

Abbe Khalili, 27, har spelat för turkiska klubben Kasimpasa sedan sommaren 2018 och hade ett kontrakt som sträckte sig till och med sommaren 2020. 

Abbe Khalili bryter kontraktet

Men nu har svensken brutit sitt kontrakt med den turkiska klubben, något som avslöjades i veckans avsnitt av Disco&Noa

Därmed är Khalili på väg till en ny klubb. 

Turkiska Sivaspor har visat ett konkret intresse och erbjudit 27-åringen ett kontrakt men ännu är inget slutgiltigt beslut taget från spelarens sida.

Jagas av Hammarby

Det finns också ett intresse från allsvenskan. Enligt uppgifter till SportExpressen följer Hammarby Abbe Khalilis situation noga och är intresserade av att värva honom om spelaren bestämmer sig för att återvända hem till Sverige.

Hammarbys sportchef Jesper Jansson:

– Jag känner Abbe väldigt bra. Han hade en fantastisk resa i Helsingborgs IF med mig och vi håller kontakten. Mer än så är det inte, vi vet inte var det landar. Men jag är medveten om situationen, säger Jansson och fortsätter.

”Det är en väldigt bra spelare”

– Han är en så pass bra spelare. Samtidigt har han gjort det bra i Turkiet. Det är en väldigt bra spelare som, om det skulle vara aktuellt för honom att flytta till Sverige, så kommer jag få reda på det.

Abbe Khalili har den här säsongen gjort två mål och en assist på 16 matcher för Kasimpasa. Svensken har tidigare i karriären representerat klubbar som Genclerbirligi, Mersin Idmanyurdu och Helsingborgs IF. Khalili var också en del av det svenska U21-landslag som vann EM-guld i Tjeckien 2015.

LÄS MER: Så många miljoner kan Djurgården få