MFF föll borta: ”En jäkla besvikelse”

Foto: ANDERS WIKLUND/TT / TT NYHETSBYRÅN
Foto: JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN

UPPSALA. Inget mål på fem matcher.

Då slog Christian Kouakou till med ledningsmålet och tog hem segern åt Sirius när de vann mot MFF med 2-1.

– Man försöker att inte tänka på det så mycket. Men det ligger där bak i tanken, man går in i varje match och vill göra mål, säger målskytten.

Malmö FF mot Sirius, för andra gången på två veckor. Sportchefen Andreas Georgson, som nu är tillförordnad tränare efter att Milos Milojevic fick sparken, valde att starta nyförvärvet Buya Turay direkt.

I den 18:e minuten fick MFF en hörna och den före detta Sirius-spelaren, Moustafa Zeidan stegade fram. Han hörna var perfekt slagen till Jo Inge Berget som satte ledningsmålet med ett volleyskott.

Bara några minuter senare var det Christian Kouakous tur att bryta sin måltorka. Eller? Han nickade bollen från nära håll, men Johan Dahlin i målet gjorde en klassräddning och ledningen stod kvar.

Målskytt och utbytt skadad

Målskytten Berget satte sig ned i mattan i slutet av den andra halvleken och bytte ut sig själv mot Joseph Ceesay, samtidigt som himlen öppnade sig och regnet forsade ner över plastmattan.

– Första reaktionen verkar att det inte är så farligt, men vi får se, säger Georgson efter matchen om skadan.

Precis innan halvtidspausen skulle kvitteringen komma. Daniel Stensson slog ett perfekt inlägg på en frispark, och där dök Marcus Mathisen upp med sin skalle och nickade in kvitteringen. Efter lite diskussion bestämde sig domarteamet att Mathisen inte stod i offside och godkände målet.

– Vi är bra, vi gör många saker bra och frustrerar dem. De kommer inte riktigt åt oss. Det är ett pissmål vi släpper in. Petter Hansson (assisterande tränare) har gnällt några gånger, så det var dags att göra ett mål på en fast situation, säger han i Discovery plus.

Kouakou bröt måltorkan

Cirka tio minuter in i den andra halvleken skulle Sirius ta ledningen. Fem matcher utan mål, sen bröt Kouakou måltorkan när han snyggt placerade bollen förbi Dahlin efter en djupledsboll av Mathisen.

– Man försöker inte tänka på det så mycket. Men det ligger där bak i tanken, man går in i varje match och vill göra mål. Skönt att göra mål.

Han fortsätter:

– Det är någonting vi har jobbat med. Jag försöker komma ner lite för att skapa ytan bakom. Jag ser i ögonvrån att Nielsen trycker upp och tjuvar lite och Mathisen har en jättefin fot. Han slår den i djupled och då är jag i straffområdet, där försöker jag bara hitta en lucka och göra mål, säger Kouakou.

– Det var ett bevis för oss själva där vi visade att vi kunde göra det mycket bättre.

MFF tryckte på rejält i slutet, och vid ett läge hade nyinbytte Birmancevic ett öppet mål, men missade.

– Det är svårare att missa än att göra mål där, säger Johan Arneng i Discovery plus.

 Målet kom aldrig och Sirius tog alla tre poängen.

”Uppe i himlen, sen nere i källaren”

Efter matchen var Georgson besviken på att MFF inte satte sina chanser.

– En jäkla besvikelse. Vi blandar och ger i matchen. Sen har vi en längre period som är bra där vi tar ledningen. Sen är jag besviken på avslutningen av den första halvleken. 

– Vi får till en forcering och får bra chanser, vi skulle få en kvittering där. Men så är fotboll ibland.

Vad kände du när Birmancevic missade öppet mål?

– Jag var uppe i himlen och hoppades först, sen nere i källaren och besviken. Det var en väldigt bra chans. 

Daniel Bäckström var desto gladare, och hyllade målskytten Kouakou.

– Måltorkan har vi inte pratat om men snarare fokuset om att göra en bra match. Nu har han väntat på mål i många matcher, men han har haft ett fokus som gör mig trygg. Jag vill ha honom på planen så nära 90 minuter som möjligt, all kredd till Christian att han svarar upp när det behövs.