Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Brolin får chansen med Hammarby

Foto: KARIN TÖRNBLOM / IBL

Sebastian Brolin, 20, - son till Tomas Brolin - kommer närmast från en sejour i Hudiksvalls FF och är numera utan kontrakt.

Nu erfar SportExpressen att anfallaren provtränat med Hammarby TFF i en veckas tid och kommer att spela för Hammarbys A-lag i en träningsmatch mot Sirius i dag.

Hammarby har haft en aktiv vinter med en ny tränartillsättning i Marti Cifuentes och till truppen har Dennis Collander, Edvin Kurtulus och Joel Nilsson anslutit. Klubben är långt ifrån klara med bygget inför säsongen och under helgen spelar man sin första träningsmatch.

Då kommer vi få se en spelare med ett välkänt efternamn i den grönvita tröjan.

SportExpressen erfar att Tomas Brolin son, Sebastian Brolin, 20, som närmast kommer från en sejour i Hudiksvalls FF provtränat med Hammarby TFF i en dryg vecka.

Spelar match med Bajen

På lördagen kommer han att spela för Hammarbys A-lag i en träningsmatch mot Sirius i Uppsala och enligt SportExpressens uppgifter finns det chans för en framtid tillsammans. Om bägge parterna väljer att gå vidare med varandra kan en möjlig lösning vara att Brolin i sådana fall ingår i nästa säsongs HTFF-trupp i Ettan Norra.

Brolin är anfallare och skrev i februari 2021 på ett ettårskontrakt med Hudiksvalls FF. Dessförinnan tillhörde han IFK Värnamos akademi i drygt tre år och spelat U-19 allsvenskan. 

”Gillar att träna mycket”

Tomas Brolin har tidigare berättat i en intervju med SportExpressen att han är involverad i sin sons fotbollskarriär.

– ”Sebbe” gillar att träna mycket och sedan får man se hur långt det räcker. Han älskar fotboll och det är det viktigaste, berättade han.

På frågan om han även är Sebastians agent, svarade Brolin:

– Jag är först och främst hans pappa men jag har ju lite erfarenhet av fotboll så jag hjälper och stöttar på det viset. Men just nu har han ingen annan agent än mig.

Hammarbys träningsmatch mot Sirius har avspark 14:00 på Studenternas IP.

SportExpressen har sökt Hammarbys sportchef Jesper Jansson.