BP-spelare nära övergång till Dif

Foto: CHRISTIAN ÖRNBERG / BILDBYRÅN

Djurgården presenterade nyligen norske U21-landslagsmannen Leo Cornic som sin senaste värvning. 

Enligt SportExpressens uppgifter är nu Djurgården nära att göra klart med ytterligare en ung ytterback. Klubben förhandlar med BP angående vänsterbacken Axel Wallenborg - och mycket talar för att han värvas in inför kommande säsong. 

– Jag är i kontakt med BP angående Axel, säger sportchefen Bosse Andersson. 

Det var i går som Djurgården presenterade högerbacken Leo Cornic, 19. Han har meriter från det norska U21-landslaget och kommer senast från norska Grorud IL. Kontraktet skrev på fyra år och han ansluter direkt till sin nya klubb.

Ser ut att bli nästa värvning

Samtidigt är Djurgården på jakt efter fler spelare och det stod tidigt klart att klubben skulle värva mellan sex till nio nya spelare inför säsongen 2021.

Fotbolldirekt har tidigare skrivit om att klubben har Brommapojkarnas Axel Wallenborg, 19, på sin önskelista och att klubben varit och sett honom ett antal gånger i division I föregående säsong.

Bekräftar förhandlingar

Men nu bekräftar sportchefen Bosse Andersson att klubben förhandlar med BP om vänsterbacken. 

- Jag har hört av mig till BP angående Axel och vi är i kontakt. Så mycket kan jag säga. Sedan får vi se vart det leder, säger han. 

Djurgården har tidigare värvat framgångsrikt från BP där värvningen av Felix Beijmo sticker ut mest då han såldes vidare till tyska Werder Bremen efter sin sejour i Djurgården och där övergångssumman landade på omkring 30 miljoner kronor. 

Sedan tidigare har Djurgården gjort klart med Elias Andersson från Sirius, Rasmus Schuller från HJK Helsingfors, Isak Hien från Vasalund och under torsdagskvällen alltså Leo Cornic från Grorud IL.